O navă a Republicii Moldova a fost bombardată în Marea Neagră

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

O navă aflată sub pavilion moldovenesc a fost lovită în plin de către o rachetă care aparține Rusiei. Incidentul a avut loc la 19 kilometri distanță de portul Pivdennyi, aflat în apropiere de Odesa.

MILLENIAL SPIRIT Sursă foto: Facebook
MILLENIAL SPIRIT Sursă foto: Facebook

Incidentul în care o navă moldovenească a fost distrusă de o rachetă aparținând Rusiei, în data de 25 februarie, a fost confirmat de către Agenția Navală a Republicii Moldova.

Nava a fost cuprinsă de flăcări

După ce a fost lovită de rachetă, nava a fost curprinsă de flăcări, iar echipajul aflat la bord a părăsit nava folosind vestele de salvare pe care le avea le dispoziție. Marinarii aflați la bord sunt de origine rusă, conform primelor informații, iar operatorul navei este o persoană juridică din Ucraina. Nava transporta produse chimice și se afla în apropierea portului Odesa atunci când a fost atacată. 

La bordul navei Millenial Spirit, care a fost lovită astăzi de un obuz în apele neutre ale Mării Negre, nu se aflau cetățeni moldoveni. La acest moment au loc acțiuni de salvare ale navelor din preajmă. Echipajul navei este format din cetățeni ai Federației Ruse. Agenția Navală va informa cu privind la procesul de salvare a echipajului și navei sub pavilionul Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Agenției Navale a Republicii Moldova. 

"Agenția Navală a Republicii Moldova informează că la data de 25.02.2022, nava MILLENIAL SPIRIT IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovită de un obuz. La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipat doar cu veste de salvare. La acesta moment, se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse", este transmis în același comunicat.

În momentul relatării celor întâmplate, se desfășoară acțiuni de salvare de către navele din preajmă, transmite Agenția Navală a Republicii Moldova. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net