Eroul Ucrainei! S-a aruncat în aer cu podul să blocheze tancurile rusești

#Război Ucraina-Rusia

Și-a dat viața pentru țara lui! La 24 februarie 2022, începând cu ora 3.30 noaptea, Ucraina a fost asaltată din toate părțile de bombele armatei rusești aflate de aproape două luni la granița de est. Un tânăr inginer a scris cu sânge o filă glorioasă de istorie sacrificându-se pentru a bloca tancurile rusești care intrau în Ucraina dinspre peninsula anexată, Crimeea. Povestea lui Vitali Volodimirovici Skakun a impresionat întreaga planetă.

Vitali Volodimirovici Skakun a călcat pe o mină să oprească tancurile - foto Twitter
Vitali Volodimirovici Skakun a călcat pe o mină să oprească tancurile - foto Twitter

Fapta eroică a salvat vieților camarazilor lui

Conform estimărilor în mai puțin de 30 de ore de lupte crâncene și bombardamente nemiloase, peste 500 de persoane au murit. Mare parte dintre ei erau civili și încercau să se ascundă de bombele sau gloanțele atacatorilor ruși. Vitali Volodimirovici Skakun este inginer din cadrul unui batalion ucrainean de pușcași marini care s-a aruncat în aer distrugând podul rutier Heniceski, întârziind astfel avansarea tancurilor rusești pe teritoriul Ucrainei.

Soldații ucraineni confruntați cu o forță superioară

Cele mai crâncene lupte din prima parte a zilei de joi 24 februarie s-au dat în apropierea peninsulei Crimeea, unde un batalion de pușcași marini a trebuit să respingă atacul venit din partea unei divizii de tancuri. ”Pentru a opri înaintarea blindatelor, am decis aruncarea în aer a pudului Heniceski. Vitali Volodimirovici Skakun s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această misiune riscantă”, se arată într-un comunicat postat pe rețelele de socializare de Statul Major Ucrainean. Podul era minat și Vitali trebuia să încerce să detoneze de la distanță echipamentul exploziv. Însă nu a mai apucat să plece de pe pod pentru că tancurile ajunseseră deja în apropierea lui. Și-a anunțat colegii că aruncă în aer podul și s-a auzit o explozie, se arată în comunicatul sus menționat.

Vitali Volodimirovici Skakun, decorat post-mortem

Fapta eroică a lui Vitali Volodimirovici Skakun a permis camarazilor lui să se regrupeze, a întârziat avansarea blindatelor rusești și a salvat vieți omenești. ”Comandamentul marinei Militare va solicita Înaltului Comandament să acorde distincția de stat marinarului inginer Vitali Volodimirovici Skakun”, se arată în comunicat. Marina Militară ucraineană a anunțat că ”rușii trebuie să știe că pământul îi arde sub picioare” și că atâta timp cât sunt în viață vor lupta până la capăt împotriva ocupatorilor.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net