Miliardarii ruși au pierdut zeci de milioane de dolari în prima zi de război

Ultima actualizare:

Aproape 40 de miliarde de dolari au dispărut din conturile miliardarilor ruși într-o singură zi! Decizia președintelui Vladimir Putin de a ataca Ucraina a afectat extreme de mult și bursa rusească, suferind a cincea cea mai gravă cădere din istoria locală.  

bani curs valutar dolari jpg

Cei mai bogați oameni din Rusia au rămas fără 39 de milioane de dolari din cauza începerii războiului în Ucraina. În mai puţin de 24 de ore de la primul atac al rușilor în Ucraina, miliardarii ruși au pierdut incomparabil mai mult decât cele 32 de miliarde de dolari pe care le-au pierdut de la începutul anului şi până miercuri, conform economica.net.  

Și indicele principal al bursei ruseşti MOEX s-a prăbuşit cu 33%, a cincea cea mai gravă cădere din istoria bursei locale, fiind pentru prima dată după „Lunea Neagră” din 1987 când un declin de o asemenea magnitudine a afectat o piaţă cu o valoare de peste 50 de miliarde de dolari.

Miliardarii ruși, sancționați de SUA și Europa

Miliardarii ruşi, inclusiv Gennady Timchenko, sunt „sancţionați” de statele occidentale pentru că sunt apropiaţi ai lui Vladimir Putin. „Sunt foarte mulţi oameni din SUA şi Europa care vor să îi sancţioneze direct pe miliardarii ruşi. Nu cred că există vreo veste bună în sancţiunile pentru ei”, susţine Chris Miller, profesor la Universitatea Tufts.

Unul dintre cei mai afectați oameni de afaceri ruși este preşedintele Lukoil, Vagit Alekperov. Acesta a suferit cel mai grav declin al averii sale. Într-o singură zi, averea sa a scăzut cu aproape o treime, sau cu 6,2 miliarde dolari, până la 13 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Totodată, acţiunile Lukoil s-au prăbuşit cu aproape 33% în cursul zilei de joi.

Timchenko și Alekperov au fost cel mai mult afectați financiar

În total, Alekperov şi Timchenko au pierdut fiecare aproximativ 10 miliarde de dolari în acest an, sau peste 40% din averea lor. Au suferit cele mai mari scăderi procentuale ale averilor din rândul miliardarilor ruşi urmăriţi de Bloomberg Billionaires Index.

Preşedintele producătorului de oţel Severstal, Alexey Mordashov, a pierdut şi el 4,2 miliarde de dolari în cursul zilei de joi, astfel că averea sa este în prezent de 23 de miliarde de dolari, iar Vladimir Potanin, preşedintele Norilsk Nickel şi cel mai bogat om din Rusia a pierdut trei miliarde de dolari.

Puteți urmări știrile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net