Vladimir Putin discurs: motivul pentru care Rusia a început războiul cu Ucraina: „Dragi tovarăși, sper că am fost auzit”

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Vladimir Putin a anunțat motivul pentru care a început războiul cu Ucraina. Evenimentele surpriză vin la pachet cu mărturia neașteptată a președintelui Rusiei, care consideră că mișcarea militară este justificată. Liderul rus este de părere că în Kiev a avut loc un genocid peste care el nu poate trece cu vedere și dorește să anihileze criminalii care au provocat teroare în Donetsk și alte teritorii ucrainiene.

Vladimir Putin, în timp ce discuta despre începerea războiului cu Ucraina. Sursa foto: Profimedia
Vladimir Putin, în timp ce discuta despre începerea războiului cu Ucraina. Sursa foto: Profimedia

Discursul lui Vladimir Putin a fost urmărit de întreaga planetă, motivația începerii războiului este condamnată de liderii din întreaga lume. Președintele rus este ferm convins că alegerea sa este una corectă și că, de fapt, cu acest război sare în ajutorul oamenilor, civililor, dar și a rușilor din Ucraina.

(Citește și: A început războiul! Vladimir Putin a autorizat operațiuni militare la granița Ucrainei)

Problema principală a lui Vladimir Putin este extinderea NATO, lucru care ar duce la supunerea Rusiei, fapt care îl înspăimântă pe președintele rus. De altfel, liderul rus face apel la evreii ucrainieni, pe care îi îndeamnă să-l susțină, după ce, spune acesta, oamenii au trăit în teroare, sub regulile unor naziști de care el vrea să scape.

„Republica Populară Donbas a cerut ajutorul Rusiei. În acest sens, în baza articolului 51, partea a 7-a a Cărții Națiunilor Unite, cu aprobarea Consiliului Federal de Stat al Rusiei și în conformitate cu tratatele de prietenie și asistență reciprocă cu Republica Donețk și Republica Populară Lugansk ratificate de Parlamentul rus la 22 februarie, am decis să declanșez o operațiune militară specială, cu scopul de a proteja persoanele care au fost hărțuite și supuse genocidului de către regimul de la Kiev, în ultimii 8 ani. Ne vom strădui să demilitarizăm și să denazificăm Ucraina și îi vom aduce în fața justiției pe cei care au comis crime sângeroase împotriva civililor, inclusiv împotriva cetățenilor ruși.”, a declarat Vladimir Putin, vezi discursul video.

Watch the moment Russia's President Putin announced a military operation in Ukraine’s Donbas region, warning other nations of consequences if they interfere ⤵️ 🔴 LIVE updates: https://t.co/e7XVFng5Gu pic.twitter.com/C1966pOHsX

— Al Jazeera English (@AJEnglish) February 24, 2022

Continuarea declarațiilor făcute de președintele Rusiei pe tema războiului din Ucraina, care a fost bombardată de trupele militare ruse:

„URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul. Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni.

Nu vom mai permite așa ceva. Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe.

Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare. Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât.

Acum, cu extinderea NATO în est, situația pentru țara noastră este periculoasă. Mai mult, NATO vor să se extindă și mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă.

Extinderea infrastructurii spre est și acapararea militară a Ucrainei... Politica SUA este reținerea Rusiei, pentru noi este o întrebare legată de viață și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit. Au trecut linia roșie. Am luat decizia pentru o operaţiune militară.

(...)

Acțiunile noastre sunt autoapărare la amenințările la adresa noastră. Trebuie să mă adresez către militarii ucraineni.

Dragi tovarăși,

Părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați ordinele Kievului. Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă. Toți cei care vor face asta vor fi lăsați să plece.

Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși să se implice. Trebuie să știți că răspunsul Rusiei va fi imediat. Și va duce la asemenea consecințe cu care nu v-ați mai confruntat. Sper că am fost auzit. Dragi ruși, națiunea se ține pe cultură, experiență și capacitatea de a aduna toate forțele pentru a merge înainte.

Noi știm că adevărata putere este în adevăr, care este de partea noastră. Sunt convins ca ofițerii ruși își vor îndeplini cu dăruire datoria. Știu că lumea economică și politică este de partea noastră. Asta înseamnă că obiectivele propuse vor fi atinse. Cred în susținerea dumneavoastră. În puterea pe care ne-o dă dragostea pentru patrie.”, este declarația lui Vladimir Putin.

Reamintim că Rusia a bombardat Ucraina, după ce Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, 24 februarie, o operaţiune specială în Donbas. Ulterior au  bombardamentele și exploziile în oraşele Kiev, Odesa Harkov şi în estul Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net