Vladimir Putin discurs: motivul pentru care Rusia a ├«nceput r─âzboiul cu Ucraina: ÔÇ×Dragi tovar─â╚Öi, sper c─â am fost auzitÔÇŁ

#R─âzboi Ucraina-Rusia

Vladimir Putin a anun╚Ťat motivul pentru care a ├«nceput r─âzboiul cu Ucraina. Evenimentele surpriz─â vin la pachet cu m─ârturia nea╚Öteptat─â a pre╚Öedintelui Rusiei, care consider─â c─â mi╚Öcarea militar─â este justificat─â. Liderul rus este de p─ârere c─â ├«n Kiev a avut loc un genocid peste care el nu poate trece cu vedere ╚Öi dore╚Öte s─â anihileze criminalii care au provocat teroare ├«n Donetsk ╚Öi alte teritorii ucrainiene.

image
Vladimir Putin, în timp ce discuta despre începerea războiului cu Ucraina. Sursa foto: Profimedia

Discursul lui Vladimir Putin a fost urm─ârit de ├«ntreaga planet─â, motiva╚Ťia ├«nceperii r─âzboiului este condamnat─â de liderii din ├«ntreaga lume. Pre╚Öedintele rus este ferm convins c─â alegerea sa este una corect─â ╚Öi c─â, de fapt, cu acest r─âzboi sare ├«n ajutorul oamenilor, civililor, dar ╚Öi a┬áru╚Öilor din Ucraina.

(Cite╚Öte ╚Öi:┬áA ├«nceput r─âzboiul! Vladimir Putin a autorizat opera╚Ťiuni militare la grani╚Ťa Ucrainei)

Problema principal─â a lui Vladimir Putin este extinderea NATO, lucru care ar duce la supunerea Rusiei, fapt care ├«l ├«nsp─âim├ónt─â pe pre╚Öedintele rus. De altfel, liderul rus face apel la evreii ucrainieni, pe care ├«i ├«ndeamn─â s─â-l sus╚Ťin─â, dup─â ce, spune acesta, oamenii au tr─âit ├«n teroare, sub regulile unor nazi╚Öti de care el vrea s─â scape.

ÔÇ×Republica Popular─â Donbas a cerut ajutorul Rusiei. ├Än acest sens, ├«n baza articolului 51, partea a 7-a a C─âr╚Ťii Na╚Ťiunilor Unite, cu aprobarea Consiliului Federal de Stat al Rusiei ╚Öi ├«n conformitate cu tratatele de prietenie ╚Öi asisten╚Ť─â reciproc─â cu Republica Done╚Ťk ╚Öi Republica Popular─â Lugansk ratificate de Parlamentul rus la 22 februarie, am decis s─â declan╚Öez o opera╚Ťiune militar─â special─â, cu scopul de a proteja persoanele care au fost h─âr╚Ťuite ╚Öi supuse genocidului de c─âtre regimul de la Kiev, ├«n ultimii 8 ani. Ne vom str─âdui s─â demilitariz─âm ╚Öi s─â denazific─âm Ucraina ╚Öi ├«i vom aduce ├«n fa╚Ťa justi╚Ťiei pe cei care au comis crime s├óngeroase ├«mpotriva civililor, inclusiv ├«mpotriva cet─â╚Ťenilor ru╚Öi.ÔÇŁ, a declarat Vladimir Putin, vezi discursul video.

Watch the moment Russia's President Putin announced a military operation in UkraineÔÇÖs Donbas region, warning other nations of consequences if they interfere ÔĄÁ´ŞĆ

­čö┤ LIVE updates: https://t.co/e7XVFng5Gu pic.twitter.com/C1966pOHsX

ÔÇö Al Jazeera English (@AJEnglish) February 24, 2022

Continuarea declara╚Ťiilor f─âcute de pre╚Öedintele Rusiei pe tema┬ár─âzboiului din Ucraina, care a fost bombardat─â de trupele militare ruse:

ÔÇ×URSS a f─âcut eforturi enorme s─â evite r─âzboiul. Am reu╚Öit s─â distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni.

Nu vom mai permite a╚Öa ceva. Cei care ne numesc du╚Ömani au mul╚Ťi bani ╚Öi posibilit─â╚Ťi, ╚Öi ╚Ötim asta, ╚Öi ╚Ötim posibilit─â╚Ťile noastre de a rezista acestor impertinen╚Ťe.

Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare. Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât.

Acum, cu extinderea NATO ├«n est, situa╚Ťia pentru ╚Ťara noastr─â este periculoas─â. Mai mult, NATO vor s─â se extind─â ╚Öi mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se ├«nt├ómpl─â.

Extinderea infrastructurii spre est ╚Öi acapararea militar─â a Ucrainei... Politica SUA este re╚Ťinerea Rusiei, pentru noi este o ├«ntrebare legat─â de via╚Ť─â ╚Öi moarte. Este linia ro╚Öie despre care am vorbit. Au trecut linia ro╚Öie. Am luat decizia pentru o opera┼úiune militar─â.

(...)

Ac╚Ťiunile noastre sunt autoap─ârare la amenin╚Ť─ârile la adresa noastr─â. Trebuie s─â m─â adresez c─âtre militarii ucraineni.

Dragi tovarăși,

P─ârin╚Ťii vo╚Ötri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum s─â asculta╚Ťi ordinele Kievului. V─â cer s─â depune╚Ťi armele ╚Öi s─â pleca╚Ťi acas─â. To╚Ťi cei care vor face asta vor fi l─âsa╚Ťi s─â plece.

C├óteva cuvinte pentru cei care vor fi sedu╚Öi s─â se implice. Trebuie s─â ╚Öti╚Ťi c─â r─âspunsul Rusiei va fi imediat. ╚śi va duce la asemenea consecin╚Ťe cu care nu v-a╚Ťi mai confruntat. Sper c─â am fost auzit. Dragi ru╚Öi, na╚Ťiunea se ╚Ťine pe cultur─â, experien╚Ť─â ╚Öi capacitatea de a aduna toate for╚Ťele pentru a merge ├«nainte.

Noi ╚Ötim c─â adev─ârata putere este ├«n adev─âr, care este de partea noastr─â. Sunt convins ca ofi╚Ťerii ru╚Öi ├«╚Öi vor ├«ndeplini cu d─âruire datoria. ╚śtiu c─â lumea economic─â ╚Öi politic─â este de partea noastr─â. Asta ├«nseamn─â c─â obiectivele propuse vor fi atinse. Cred ├«n sus╚Ťinerea dumneavoastr─â. ├Än puterea pe care ne-o d─â dragostea pentru patrie.ÔÇŁ, este declara╚Ťia lui Vladimir Putin.

Reamintim c─â Rusia a bombardat Ucraina, dup─â ce Vladimir Putin a anun┼úat, joi diminea┼ú─â, 24 februarie, o opera┼úiune special─â ├«n Donbas. Ulterior au┬á bombardamentele ╚Öi exploziile ├«n ora┼čele Kiev, Odesa Harkov ┼či ├«n estul Ucrainei.

stanga
dreapta
razboi ucraina AFP 20 jpg
razboi ucraina AFP 15 jpg
razboi ucraina AFP 14 jpg
razboi ucraina AFP 13 jpg
razboi ucraina AFP 12 jpg
razboi ucraina AFP 10 jpg
razboi ucraina AFP 7 jpg
razboi ucraina AFP 4 jpg
razboi ucraina AFP 3 jpg
razboi ucraina AFP 1 jpg
razboi ucraina AFP 2 jpg
razboi ucraina profimedia 12 jpg
razboi ucraina EPA EFE 6 jpg

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,┬áFacebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á ┬á

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
archie battersbee jpg
cub laura cosoi png
image png
Oana si Mioara Roman jpg
cristina dorobantu
untold jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg