Rusia amenință UE: «Europa va plăti 2.000 de euro pe metrul cub de gaz»

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Federației Ruse și unul dintre apropiații lui Putin, a amenințat că Europa va plăti chiar și 2.000 de euro pentru metrul cub de gaz, după ce Germania a oprit proiectul privind gazoductul Nord Stream 2.

vladimir putin jpg

”Cancelarul german Olaf Scholz a ordonat oprirea certificării gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2000 de euro pe metru cub de gaz!”, se arată într-o postare de pe Twitter a oficialului rus.

Deutschlands Bundeskanzler Olaf Scholz hat den Stopp der Zertifizierung der Gaspipeline Nord Stream 2 angeordnet. Na ja. Herzlich willkommen in einer neuen Welt, wo die Europäer bald schon 2000 Euro pro Kubikmeter Gas zahlen werden!

— Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) February 22, 2022

Nord Stream 2, în pauză

Marți, Guvernul Germaniei a decis să suspende proiectul privind gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, ca reacție la decizia președintelui Vladimir Putin de a recunoaște regiunile separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina.

"În contextul noilor evoluţii, trebuie să reevaluăm situaţia şi din punctul de vedere al gazoductului Nord Stream 2. Am cerut pentru moment oprirea procedurilor de autorizare a gazoductului. Iar, în lipsa certificării, gazoductul Nord Stream 2 nu poate deveni funcţional", a afirmat cancelarul Olaf Scholz, potrivit Ziarul Financiar

Luni seară, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a recunoscut independența regiunilor separatiste din Ucraina, Lugansk și Donețk, într-o mișcare profund criticată de către Kiev și Occident, deoarece atacă suveranitatea Ucrainei. În aceeași seară, trupele rusești au intrat pe teritoriul noilor regiuni proclamate de către Putin.

Decretul prezidențial emis de către Federația Rusă are în vedere „menținerea păcii” în regiunea vizată folosind prezența militarilor ruși. În același decret, Rusia va putea amplasa după bunul plac baze militare pe teritoriul proclamat independent de către Putin, chiar dacă Ucraina sau Occidentul nu au cuvenit asupra acestui aspect.

Regiunea Donbas se află în conflict încă din anul 2014, când Federația Rusă a profitat de maidanul european de la vremea respectivă pentru a anexa Peninsula Crimeea. În același timp, conform unui raport al Reuters, se pare că și grupul de mercenari finanțați de către Rusia, Grupul Wagner, a fost prezent pe teritoriul Ucrainei pentru a destabiliza regiunea vizată de către Kremlin.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net