Rusia limitează accesul locuitorilor la rețelele de socializare

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În plin război, autoritatea rusească de reglementare a comunicațiilor a luat o decizie radicală: limitarea accesului cetățenilor la rețelele de socializare. 

Cetățenii ruși nu mai au acces la Facebook
Cetățenii ruși nu mai au acces la Facebook

Inițiativa Roskomnadzor, autoritatea rusească de reglementare a comunicațiilor, a fost impusă după ce Meta Platforms a implementat diverse restricții pe rețelele de socializare împotriva presei ruse. Momentan nu se cunoaște cu exactitate ce implică aceste restricții și pe ce perioadă de timp vor fi aplicate, iar reprezentanții Facebook nu au dorit să ofere explicații pentru decizia lor.  

În urma deciziei, platformă de socializare a fost acuzată că încalcă drepturile şi libertăţile omului, inclusiv drepturile şi libertăţile cetățenilor. Se pare că și alte platforme de socializare se află în aceeași postură. Accesul la Twitter și Youtube va fi limitat în viitorul apropiat, conform Roskomnadzor.

După declanșarea atacului asupra Ucrainei, mai mulți cetățeni ruşi au scris, pe rețele de socializare, diverse mesaje care încurajau oamenii să protesteze împotriva războiului din Ucraina. În Rusia există legi stricte pentru proteste, iar manifestanții sunt adesea arestați pentru curajul de a protesta în potriva deciziilor conducătorului de la Kremlin. 

Soldații ruși continuă asaltul asupra Kievului în seara de 25 februarie

În seara de 25 februarie, soldații ruși continuă atacul asupra Rusiei. Soldații ruși se deplasează pe teritoriul Kievului, iar luptele se desfășoară la mai puțin de zece kilometri de centrul orașului.

Oamenii au ieșit în stradă înarmați, iar fostul președinte ucrainean li s-a alăturat. Actualul lider de la Kiev, Volodimir Zelenski a părăsit buncărul pentru a transmite un mesaj de încurajare cetățenilor și a-i asigura că le va fi alături. Există informații potrivit cărora soldații ruși au primit oridinul de a-l captura pe Zelenski. 

Președintele ucrainean este îngrijorat pentru propria siguranță 

Faptul că președintele ucrainean este speriat de ce îi rezervă viitorul a fost confirmat și de premierul bulgar care a dezvăluit că Zelenski i-a transmis un mesaj cutremurător. 

  „A fost o discuție foarte emoționantă. Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte (a Rusiei). Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toți, pentru că una e să vezi victime ca statistici la televizor și alta e să te uiți în ochii cuiva pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”, a declarat Kiril Petkov.  

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook șInstagram! 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net