Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda, dacă vor să intre în NATO. «Ţara noastră trebuie să răspundă»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În plin război cu Ucraina, Rusia face noi ameninţări! Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus a declarat, vineri, că dacă Suedia şi Finlanda vor să se alăture NATO, vor exista consecinţe.

Vladimir Putin foto: EPA EFE
Vladimir Putin foto: EPA EFE

Purtătorul de cuvânt Maria Zakharova a ţinut, vineri (25 februarie), un briefing, în cadrul căruia a declarat că aderarea Suediei şi Finlandei la NATO va duce la consecinţe grave, iar Rusia trebuie să răspundă.

"Toate statele membre OSCE, inclusiv Finlanda și Suedia, au reafirmat principiul că securitatea unei țări nu poate fi construită în detrimentul securității altora. Evident, aderarea Finlandei și Suediei la NATO, care este în primul rând o alianță militară, ar avea consecințe militare și politice grave, ceea ce ar impune țării noastre să răspundă”, a declarat Maria Zakharova, notează antena3.ro.

Putin: Guvernul de la Kiev, "naziști care trebuie să fie înlăturați"

Vladmir Putin a ţinut un nou discurs, vineri seara, în care a făcut o serie de declaraţii halucinante. Preşedintele rus a spus că politicienii ucraineni sunt niște drogați, iar cei care se află la putere în Kiev sunt "naziști care trebuie să fie înlăturați".

Putin a îndemnat miliatrii din Ucraina să ia "puterea în mâinile voastre. Mi se pare că îmi va fi mai uşor să negociez cu voi” şi a subliniat că el nu vrea un război cu civilii ucraineni, ci cu un guvern extremist. 

Volodimir Zelenski: "Eu sunt ţinta numărul 1"

Volodomir Zelenski foto: Profimedia
Volodomir Zelenski foto: Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a susţinut şi el un discurs, vineri, dintr-un buncăr. Liderul Ucrainei a declarat că el este principala ţintă a Rusiei, iar familia sa este a doua. Însă, Zelenski a spus că nici ei, nici familia lui nu va pleca din Kiev.

“Familia mea nu este formată din trădători, ci din cetăţeni ai Ucrainei. Conform informaţiilor mele, inamicul m-a marcat ca fiind ţinta principală. Familia mea este ţinta numărul 2. Vor să distrugă ţara din punct de vedere politic, distrugându-i conducătorul. Am rămas în Kiev, familia mea este, de asemenea, tot în Ucraina, copiii mei au rămas aici”, a spus Volodimir Zelenski. 

El a mai ţinut să precizeze că a purtat discuţii cu liderii NATO şi a cerut ca Ucraina să adere la alianţă, dar nu a primit niciun răspuns. 

“Am fost lăsaţi singuri să ne apărăm. Cine este pregătit să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni”, a declarat președintele Ucrainei. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net