Hackerii Anonymous i-au declarat război cibernetic lui Vladimir Putin! Au spart bazele de date ale Ministerului Apărării

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Cunoscuta grupare de hackeri Anonymous a declarat „război cibernetic” Federaţiei Ruse, după ce președintele Vladimir Putin a atacat Ucraina, potrivit unui anunţ publicat pe contul oficial de Twitter al membrilor grupării.

Hackerii Anonymous au declarat război cibernetic Rusiei Foto: Facebook
Hackerii Anonymous au declarat război cibernetic Rusiei Foto: Facebook

„Grupul Anonymous poartă oficial un război cibernetic împotriva guvernului rus ”, se arată în mesajul grupării. Totodată, hackerii și-au asumat responsabilitatea și pentru atacul cibernetic asupra canalului de televiziune rusesc RT.

Hackerii Anonymous i-au declarat război cibernetic lui Vladimir Putin

La doar 30 de minute după ce au făcut anunțul, postul TV a fost compromis. Momentan, este imposibil să fie accesată versiunea în limba rusă a site-ului RT, informează Daily Mail

The Anonymous collective is officially in cyber war against the Russian government. #Anonymous #Ukraine

— Anonymous (@YourAnonOne) February 24, 2022

Anonymous a spart bazele de date ale Ministerului rus al Apărării. Mai multe site-uri au „picat”

De asemenea, gruparea a atacat mai multe site-uri oficiale, printre care și câteva ale guvernului rus. Mai multe site-uri web ale guvernului rus, inclusiv site-ul oficial al Kremlinului, par a fi inaccesibile începând de joi dimineață. De asemenea, bazele de date ale Minsterului rus al Apărării au fost sparte.

Site-urile web au căzut chiar la câteva ore după ce trupele rusești au invadat Ucraina, în urma discursului președintelui rus Vladimir Putin, prin care a declarat începutul unei „operațiuni militare speciale” în țara vecină, informează Vice.

Anonymous a intrat în servere și a făcut publică și baza de date a Ministerului rusesc al Apărării”, a mai informat gruparea, tot pe Twitter. Se pare că aceștia ar fi publicat informații obținute din baza de date, dar și parolele de logare în site.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Gruparea a publicat toate aceste mesaje sub sloganul „Operațiunea Rusia”. Toate acestea vin în urma deciziei Federației Ruse de a-și începe atacul asupra Ucrainei. Forțele rusești au bombardat mai multe orașe ucrainene, printre care și capitala Kiev. Atât SUA, cât și membri NATO au condamnat ferm acțiunile Rusiei, impunându-i statului de acum în colo și o serie de sancțiuni.

Rusia limitează accesul la rețelele de socializare

Autoritatea rusească de reglementare a comunicațiilor a luat decizia de a limita accesul cetățenilor la rețelele de socializare, după ce Meta, compania care deține Facebook și principalele rețelele de socilaizare, a implementat diverse restricții pe rețelele de socializare împotriva presei ruse. 

În urma deciziei, platforma a fost acuzată că încalcă drepturile şi libertăţile omului și ale cetățenilor. Ca răspuns, Rusia a decis să limiteze accesul la aceste platforme, unde existau și grupuri de cetățeni ruși care erau împotriva atacului din Ucraina și doreau să se strângă pentru a protesta.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net