Prima reacție a lui Vladimir Putin la sancțiunile Occidentului

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

După o zi în care Occidentul l-a amenințat pe președintele rus Vladimir Putin cu sancțiuni economice masive dacă nu pune capăt imediat și necondiționat invaziei din Ucraina, liderul de la Kremlin are și prima reacție față de aceste măsuri.

vladimir putin jpeg

Rusia a interzis tuturor avioanelor care au legătură cu Marea Britanie accesul în spațiul său aerian. Aceasta este prima reacție a lui Vladimir Putin la sancțiunile impuse de liderii occidentali, și de premierul britanic în special, după invadarea Ucrainei.

Spațiul aerian rusesc este închis pentru toate avioanele ”care aparțin, sunt închiriate sau sunt exploatate de o persoană care are legătură cu Marea Britanie”, a transmis Rosaviatsia. Interdicția se aplică și zborurilor care tranzitează spațiul aerian rusesc.

Ce sancțiuni a anunțat premierul britanic Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a fost unul ditre primii lideri occidentali care au anunțat sancțiuni concrete împotriva Rusiei, joi, la scurt timp după atacul armat autorizat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

 „Aceste competenţe ne vor permite să excludem total băncile ruseşti din sistemul financiar britanic, care este cel mai mare din Europa, oprindu-le accesul la lire sterline şi la plăţile prin casele de clearing din Regatul Unit”, a spus Johnson, adăugând că Statele Unite iau măsuri similare, potrivit Agerpres, citat de Digi24.

„Aceste competenţe ne vor permite de asemenea să interzicem companiilor private şi de stat din Rusia să obţină fonduri de pe piaţa de capital britanică, vom interzice tranzacţiile lor cu titluri de valoare şi nu vom permite acordarea de împrumuturi către acele entităţi. Vom limita suma de bani pe care cetăţenii ruşi o vor putea depozita în conturile lor bancare din Marea Britanie", a mai spus premierul.

De asemenea, avioanele companiei aeriene Aeroflot nu vor mai avea nevoie să aterizeze în Marea Britanie.

Președintele american Joe Biden a anunțat limitarea exporturilor

La rândul său, președintele american Joe Biden a declarat că exporturile în Rusia vor fi limitate, că patru bănci ruseşti vor fi blocate şi că Rusia nu va mai putea face afaceri în patru valute importante, euro, lire, dolari şi yeni. Mai mult, vor fi adăugate nume noi de afacerişti ruşi care vor fi afectaţi direct de noile sancţiuni.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net