Video cu grănicerii ucraineni de pe Insula Șerpilor. Ultimele lor cuvinte au fost scrise cu sânge în istorie...

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În cea mai neagră zi din istoria Europei, când a avut loc atacul armatei rusești asupra Ucrainei, 13 grăniceri au căzut la datorie, cu eroism. Iată povestea tragică, dar eroică a micuțului grup de soldați răpuși de navele rusești în Insula Șerpilor.

Navele de luptă rusești au atacat joi, 24 februarie Insula Șerpilor - foto EPA-EFE
Navele de luptă rusești au atacat joi, 24 februarie Insula Șerpilor - foto EPA-EFE

Toți cei 13 grăniceri care se aflau joi, 24 februarie 2022, pe insula Șerpilor au murit în bombardamentul nimicitor dezvăluit asupra lor de navele rusești care i-au atacat. Somați să se predea, grănicerii au refuzat și, deși știau că nu au nici măcar o șansă în fața rachetelor și gloanțelor rusești, i-au înfruntat pe atacatori. Ultimele cuvinte ale unuia dintre eroi au fost ”Duceți-vă naibii cu toții!”... Exploziile care au urmat le-au curmat violent destinele...

last words for some incredibly brave ukrainians pic.twitter.com/cRYCzGRQtB

— ian bremmer (@ianbremmer) February 25, 2022

Clipe de coșmar pe Insula Șerpilor

Cei 13 soldați ucraineni se aflau la datorie, la 24 februarie, păzind Insula Șerpilor, aflată în apropiere de Odesa și la doar câțiva kilometri de Sulina, România. Știau că rușii au atacat țara și simțeau că moartea plutește în aer. Conform unei înregistrări radiofonice publicate pe rețelele sociale de administrația de la Kiev, grănicerii au fost somați de un vas de luptă rusesc: ”Acesta este un vas de luptă rusesc. Vă sugerăm să lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victimele inutile. Altminteri veți fi bombardați”.

Deși nu aveau unde să se ascundă de bombe pe petecul de pământ înconjurat de ape, trupele ucrainene i-au înfruntat curajos:  ”Duceți-vă naibii cu toții!”. La scurt timp au căzut bombele peste ei și Insula Șerpilor, care are o suprafață de doar 17 hectare, a fost cuprinsă de o liniște de moarte.

Cei 13 grăniceri d epe Insula Șerpilor au pierit în bombardament
Cei 13 grăniceri d epe Insula Șerpilor au pierit în bombardament

Președintele Zelenski i-a declarat eroi pe grăniceri

Vestea că Insula Șerpilor a fost cucerită de ruși și toți grănicerii măcelăriți a ajuns joi seara și la Kiev. Președintele Volodimir Zelenski a confirmat: ”toți polițiștii de frontieră ucraineni au murit eroic, dar nu au cedat. Lor li se va acorda titlul de Erou al Ucrainei post mortem”, a spus emoționat Zelenski, citat de adevărul.ro. Insula Șerpilor se află la 50 de kilometri de Sulina și se află la limita Zinei Economice a României. Familiile eroilor au primit vestea ca un trăsnet și copiii lor au înțeles că tații lor nu se vor mai întoarce niciodată de la serviciu. Pentru ei copilăria a luat sfârșit și tot ce le mai rămân sunt visele în care tații lor le povesteau lucruri frumoase care li se vor întâmpla când vor crește mari...

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net