LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

Ora╚Öul Harkov, din Ucraina, a fost ╚Ťinta unui atac ├«n aceast─â diminea╚Ť─â, ├«n jurul orei trei. Rusia continu─â bombardamentele ├«n a patra zi de r─âzboi. Putin continu─â s─â produc─â teroare, sute cozi interminabile la grani╚Ťe, ucrainenii ├«ncearc─â s─â p─âr─âseasc─â ╚Ťara, ├«n special cei din zonele de conflict.

cub razboi ucraina infanterie animat gif

Trupele ruse╚Öti au atacat ├«n aceast─â diminea╚Ť─â, ora╚Öul Harkov, Ucraina, ├«n jurul orei trei, iar explozia provocat─â a r─âsunat la mai mul╚Ťi kilometri distan╚Ť─â. A patra zi de r─âzboi continu─â cu ofensiva brutal─â din partea armatei lui Putin. 

UPDATE 21.00 Vitali Kliciko, primarul Kievului, anun╚Ť─â un bilan╚Ť catastrofal. "Suntem ├«n pragul unei catastrofe umanitareÔÇŁ, a declarat el pentru Associated Press.

"├Än acest moment, avem curent electric, acum avem ap─â ┼či ├«nc─âlzire ├«n case. Dar infrastructura este distrus─â pentru a livra alimente ┼či medicamente. De aceea, mesajul pentru toat─â lumea este: sprijini┼úi Ucraina. Fiecare ucrainean este m├óndru c─â este independent, m├óndru c─â este ucrainean ┼či suntem m├óndri c─â avem propria noastr─â ┼úar─â", a men┼úionat el.

UPDATE 19.00 Pre┼čedintele rus Vladimir Putin a anun┼úat duminic─â plasarea ├«n alert─â a ÔÇŁfor┼úei de disuasiuneÔÇŁ a armatei ruse, care poate include o component─â nuclear─â. ÔÇŁOrdon Ministerului Ap─âr─ârii ┼či ┼čefului Statului Major s─â pun─â For┼úele de disuasiune ale armatei ruse ├«n regim special de alert─â de lupt─âÔÇŁ, a spus Vladimr Putin ├«ntr-o ├«nt├ólnire cu comandan┼úii s─âi militari, transmis─â ├«n direct la televiziune.

UPDATE 20.00. Uniunea European─â ├«┼či va ├«nchide spa┼úiul aerian pentru companiile aeriene ruse, va finan┼úa livr─ârile de arme c─âtre Ucraina ┼či va interzice unele institu┼úii de pres─â pro-Kremlin ca r─âspuns la invazia Rusiei ├«n Ucraina.

UPDATE: 17.00. Primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, anunţă duminică nouă morţi - inclusiv un copil - la Kiev, începând de joi, când Rusia a invadat Ucraina, în pofida unor confruntări armate, relatează AFP.

UPDATE: 16.00. Delega╚Ťia ucrainean─â este de acord s─â se ├«nt├ólneasc─â cu reprezentan╚Ťii ru╚Öi la grani╚Ťa cu Belarus, pentru a negocia o posibil─â ├«ncetare a ostilit─â╚Ťilor, anun╚Ť─â biroul pre╚Öedintelui Zelensky.

Delega╚Ťiile ruse╚Öti ╚Öi ucrainene se vor ├«nt├ólni ├«n Belarus pentru a negocia pacea. Cine va reprezenta ╚Ť─ârile

UPDATE: 14.00. Ucraina a intentat un proces ├«mpotriva Rusiei la Curtea Interna╚Ťional─â de Justi╚Ťie, dup─â invadarea ╚Ť─ârii de c─âtre trupele ruse╚Öti.

Pre╚Öedintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat duminic─â c─â ╚Ťara ╚Öi-a depus cererea la cea mai ├«nalt─â instan╚Ť─â a ONU de la Haga.

ÔÇ×Rusia trebuie tras─â la r─âspundere pentru manipularea no╚Ťiunii de genocid ├«n scopul de a-╚Öi justifica agresiuneaÔÇŁ, a spus Zelensky.

El a cerut instan╚Ťei s─â ordone imediat Rusiei s─â-╚Öi opreasc─â invazia. Pre╚Öedintele Zelenski a mai ad─âugat c─â liderul de la Kremlin ar trebui s─â se a╚Ötepte ca procesele s─â ├«nceap─â ├«n cur├ónd.

UPDATE: 12.00. Ucraina a interceptat o rachet─â tras─â din Belarus. 

Ucraina a declarat că a doborât o rachetă de croazieră lansată la Kiev duminică din vecinatatea Belarus.

"For╚Ťele aeriene ucrainene au dobor├ót o rachet─â ce au avut ca ╚Ťint─â capitala Ucrainei, Kiev. Racheta a fost lansat─â de pe teritoriul de c─âtre un bombardier TU-22. Aceasta este o alt─â crim─â de r─âzboi comis─â ├«mpotriva Ucrainei ╚Öi a poporului acesteia", a declarat Oleg Nikolenko, purt─âtor de cuv├ónt al Ministerului Ucrainei, ├«ntr-o postare pe contul de socializare al Ministerului Afacerilor Externe.

UPDATE: 11.00. Cel pu╚Ťin 64 de civili au fost uci╚Öi de c├ónd Rusia a invadat Ucraina, a anun╚Ťat duminic─â ONU.

Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare al agen╚Ťiei a raportat ÔÇ×cel pu╚Ťin 240 de victime civile, inclusiv cel pu╚Ťin 64 de persoane uciseÔÇŁ ├«n luptele care au izbucnit de la lansarea atacului de la Moscova.

Declara╚Ťia a ad─âugat c─â deteriorarea infrastructurii civile a privat sute de mii de oameni de acces la electricitate sau ap─â.

Sute de case au fost avariate sau distruse, ├«n timp ce podurile ╚Öi drumurile avariate de bombardamente au l─âsat unele comunit─â╚Ťi blocate de pie╚Ťe, se arat─â ├«n comunicat.

UPDATE: 10.00. Locuitorii din Cernihiv s-au pus ├«n fa╚Ťa tancurilor ruse╚Öti pentru a nu l─âsa trupele s─â intre ├«n ora╚Ö. 

UPDATE: 9.00. Sirenele r─âsun─â pe str─âzile din Kiev, semn c─â un atac armat ar putea ├«ncepe ├«n orice moment. Locuitorii sunt ├«ngrozi╚Ťi ╚Öi s-au ascuns ├«n ad─âposturi. 

UPDATE. 8.40. Armata rus─â a intrat ├«n Harkov, al doilea mare ora╚Ö din Ucraina. ├Ämpu╚Öc─âturile s-au auzit pe str─âzile din ora╚Ö. O parte din vehiculele militare ruse au intrat ├«n centru ╚Öi se dau lupte grele pentru respingerea atacului. Autorit─â╚Ťile au cerut cet─â╚Ťenilor s─â nu ias─â din case. 

Explozii mari au luminat cerul nop╚Ťii ├«n sud-vestul Kievului, duminic─â diminea╚Ťa devreme, cu detona╚Ťii care p─âreau s─â fie ├«n apropiere de Harkov, la aproximativ 30 de kilometri sud de ora╚Ö.

Potrivit primarului ora╚Öului Harkov, trupele ruse╚Öti ar fi lovit un rezervor de petrol, ceea ce ar fi provocat expozia puternic─â. Imaginile dramatice arat─â cum la marginea ora╚Öului explozia a izbucnit, provoc├ónd un incendiu de propor╚Ťii ├«n zon─â.

"Inamicul vrea să distrugă tot, dar nu va reuși, teritoriul aerian a fost atacat, dar acum se află sub controlul Ucrainei. Noaptea va fi de asemenea dificilă în Kiev, dar vom învinge pentru că Dumnezeu este cu noi.", a declarat primarul din Harkov, oraș aflat la 35 de kilometri de Kiev.

Serviciul de Stat de Urgen╚Ť─â al Ucrainei a anun╚Ťat c─â o cl─âdire reziden╚Ťial─â cu nou─â etaje din ora╚Öul de est Harkiv a fost lovit─â de ÔÇ×artileria inamic─âÔÇŁ s├ómb─ât─â seara, ucig├ónd o femeie.

Rusia a lansat un atac militar brutal ╚Öi neprovocat asupra Ucrainei. Acum, for╚Ťele dep─â╚Öite ale Ucrainei lupt─â pentru a p─âstra capitala Kiev ╚Öi independen╚Ťa ╚Ť─ârii.

stanga
dreapta
image
Screenshot (1631) png
image

Ucraina a primit ajutor din partea Germaniei și SUA

For╚Ťele ucrainene continu─â s─â apere Capitala Kiev pentru a patra zi, ├«n timp ce luptele contin─â. Pre╚Öedintele Zelenski a confirmat c─â mai mul╚Ťi alia╚Ťii europeni au trimis armament ├«n Ucraina. 

Germania va livra Ucrainei 1.000 de arme antitanc ╚Öi 500 de rachete stinger, ├«ntr-o schimbare major─â de politic─â, dup─â ce a rezistat solicit─ârilor anterioare ale Kievului pentru armament defensiv. ╚śi SUA au autorizat 350 de milioane de dolari ├«n asisten╚Ť─â militar─â a SUA pentru Ucraina, inclusiv ÔÇ×sisteme antiblindare ╚Öi antiaeriene, arme de calibru mic ╚Öi muni╚Ťii de diferite calibruÔÇŁ, a spus un oficial al administra╚Ťiei Biden.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!   

FotoJet (5) jpg
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
piscina borcea pelinel jpg
iolanda anamaria babau jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
whatsapp down 799948 jpeg
hurghada rechini JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
hurghada rechini JPG
iolanda anamaria babau jpg