Volodimir Zelenski, un nou mesaj de încurajare adresat locuitorilor: «Întreaga lume sprijină Ucraina! Adevăr și biruință pentru noi»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ucraina se află sub asediul soldaților ruși de trei zile. Sâmbătă, militarii ruși au primit ordinul de a ataca întreg teritoriul Ucrainei. Președintele Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj motivațional poporului ucrainean și a mulțumit statelor europene pentru sprijinul pe care l-au oferit țării greu încercate. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski Sursă foto: Profimedia
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski Sursă foto: Profimedia

Volodimir Zelenski a distribuit un nou mesaj de încurajare pe contul personal de Instagram, acolo unde este foarte activ de când Ucraina se află sub asediul Rusiei. Conducătorul de la Kiev a distribuit  fotografii în care apare mulțimi de oameni, în solidaritate cu poporul ucrainean alfat într-o situație tragică. „Întreaga lume sprijină Ucraina! Adevăr și biruință pentru noi", a fost mesajul care a însoțit imaginea. 

Volodimir Zelenski a discutat cu ONU despre sancționarea Rusiei

Ulterior, președintele a revenit cu un alt mesaj pe pagina personală de Instagram. El a dezvăluit că a vorbit cu reprezentanții ONU despre sancțiunile care ar trebui să fie aplicate Rusiei. „Pentru a priva țara agresoră de dreptul de vot în Consiliul de Securitate al ONU, pentru a califica acțiunile și declarațiile Rusiei drept genocid al poporului ucrainean, pentru a ajuta la livrarea cadavrelor soldaților ruși. Am discutat despre toate acestea cu secretarul general al ONU", a relatat Volodimir Zelenski.

Marea Britanie și Uniunea Europeană au stabilit un set de sancțiuni care urmează să fie aplicat Rusiei și liderului de la Kremlin. Vladimir Putin va avea conturile bancare înghețate, iar marii milionari ai Rusiei vor pierde sume importante din averea lor. 

Rusia a extins ofensiva în Ucraina

Rusia a decis să extindă ofensiva în Ucraina, după ce Kremlinul acuză Kievul de respingerea unor negocieri. ”Astăzi (sâmbătă), toate unităţile au primit ordinul de a lărgi ofensiva în toate direcţiile, în conformitate cu planul ofensivei”, a anunţat, într-un comunicat, Ministerul rus al Apărării. Peste 190 de civili ucraineni și-au pierdut viața de la declanșarea războiului.

Starea de asediu a intrat în vigoare la Kiev și va dura până luni dimineață. "Toți civilii care se vor afla pe străzi în perioada de stare de asediu vor fi considerați membri ai grupurilor de sabotaj ale inamicului", au declarat autoritățile ucrainene.  

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net