Delegațiile rusești și ucrainene se vor întâlni în Belarus pentru a negocia pacea. Cine va reprezenta țările

#Război Ucraina-Rusia

A patra zi de conflict ruso-ucrainean. După patru zile în care Kievul a fost atacat de soldații ruși, delegațiile Rusiei și Ucrianei au confirmat că urmează să se întâlnească în Belarus pentru a negocia o posibilă încetare a ostilităților. 

Delegația Rusiei și cea a Ucrainei urmează să se întâșnească în Belarus pentru a negocia pacea
Delegația Rusiei și cea a Ucrainei urmează să se întâșnească în Belarus pentru a negocia pacea

Cele două delegații urmează se se întâlnească la Gomel, un oraș situat la aproximativ 300 de kilometri depărtare de Minsk și la patruzeci de kilometri de frontiera cu Ucraina. Conform declarațiilor lui Vladimir Medinski, şeful delegaţiei Moscovei la negocieri, reprezentanții Rusiei se deplasează deja către Gomel, iar același lucru îl face și delegația Ucrainei. 

"Aleksandr Lukaşenko şi-a asumat responsabilitatea de a se asigura că toate avioanele, elicopterele şi rachetele staţionate pe teritoriul Belarusului vor rămâne la sol pe toată durata călătoriei, negocierilor şi întoarcerii delegaţiei ucrainene”, a fost anunțul făcut de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe pagina contului personal de Instagram. 

Cine sunt membrii delegațiilor care vor participa la negocierile din Belarus

Din delegaţia condusă de Medinski fac parte viceministrul Afacerilor Externe Andrei Rudenko, ambasadorul rus în Belarus, Boris Grizlov, şi şeful comitetului pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat, Leonid Slutski. Ucraina va fi reprezentată de Mikola Tochitski, ministru adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei, fostul ambasador ucrainean în cadrul Uniunii Europene. 

Bilanțul celor patru zile de război

De la începerea războiului în Ucraina, sute de case au fost avariate sau distruse, în timp ce podurile și drumurile avariate de bombardamente au lăsat unele comunități blocate de piețe. Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare al agenției a raportat „cel puțin 240 de victime civile, inclusiv cel puțin 64 de persoane ucise” în luptele care au izbucnit de la lansarea atacului asupra Ucrainei.

Germania și Statele Unite ale Americii oferă ajutor Ucrainei

Germania intervine în conflictul dintre Rusia și Ucraina și s-a angajat să livreze țării atacate 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete. SUA au autorizat 350 de milioane de dolari în asistență militară pentru Ucraina, inclusiv „sisteme antiblindare și antiaeriene, arme de calibru mic și muniții de diferite calibru”.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net