BREAKING NEWS! UE va începe să furnizeze arme Ucrainei. Ce sancțiuni au mai fost anunțate

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Decizie fără precedent! Uniunea Europeană a anunțat, duminică seara, mai multe restricții impuse Rusiei, în contextul războiului cu Ucraina. UE îşi va închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruse, va finanţa livrările de arme către Ucraina şi va interzice unele instituţii de presă pro-Kremlin.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene. Foto: GettyImages
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene. Foto: GettyImages

"Pentru prima dată, Uniunea Europeană va finanţa achiziţionarea şi livrarea de arme şi alte echipamente către o ţară care este atacată", a declarat, potrivit CNN, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Despre ce arme este vorba și cum vor fi ele livrate? Josep Borrell, Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate a venit cu precizări în conferința de presă de duminică (27 februarie). Comisia urmează să propună celor 27 de state membre să folosească o linie de finanţare de urgenţă a UE ”pentru a furniza forţelor ucrainene arme letale, carburant, echipament de protecţie şi furnituri medicale"

"Ne confruntăm cu ciuma războiului la frontierele noastre"

"Alt tabu cade în acest război, cel potrivit căruia UE nu furnizează nimănui arme într-un război”, mai spune Josep Borrell.

Noi vom face acest lucru pentru că acest război cere un angajament din partea noastră în susţinerea armatei ucrainene. Este o perioadă fără precedent, similară pandemiei. Ne confruntăm cu ciuma războiului la frontierele noastre. Nu ne oprim aici”,promite şeful diplomaţiei europene, în intervenția de duminică, a patra zi a războiului din Ucraina. 

We are stepping up our support for Ukraine.For the first time, the EU will finance the purchase and delivery of weapons and equipment to a country under attack. We are also strengthening our sanctions against the Kremlin. https://t.co/qEBICNxYa1

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 27, 2022

Ursula von der Leyen: "Închidem spaţiul aerian al UE pentru ruşi"

Sancțiunile anunțate de von der Leyen vizează și închiderea spațiului aerian al UE pentru aeronavele deținute de Rusia, dar și interzicerea instituțiilor de presă care fac propagandă liderului de la Kremlin.

"Închidem spaţiul aerian al UE pentru ruşi. Propunem interzicerea tuturor aeronavelor deţinute de Rusia, înmatriculate sau controlate de Rusia. Aceste aeronave nu vor mai putea ateriza, decola sau survola teritoriul UE (...) Russia Today şi Sputnik, deţinute de stat, precum şi filialele lor, nu vor mai putea să-şi răspândească minciunile pentru a justifica războiul lui Putin şi pentru a semăna diviziune în uniunea noastră", a anunțat Von der Leyen, duminică seara.

În cea de-a patra zi a războiului din Ucraina, Vadimir Putin a lansat amenințări fără precedent. Liderul de la Kremlin a ordonat ca armamentul nuclear rus să fie pregătit în vederea unei lansări. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net