Rețelele de socializare se confruntă cu o presiune fără precedent! Ce măsuri au luat giganții tehnologici în urma invaziei Ucrainei

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Facebook, Google, Apple, Twitter sau Netflix se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea Occidentului pentru a impune sancțiuni Rusiei. Prețul pe care îl vor plăti dacă decid să impună sancțiuni dure țării agresoare este reprezentat de o cifră importantă din sumele pe care le obțin. 

Sursă foto: Pixabay.com
Sursă foto: Pixabay.com

Prinși între ciocan și nicovală din cauza invaziei Ucrainei, giganții tehnologici americani se luptă să aleagă o parte. Pe de o parte există apelurile de a se opune războiului de la Moscova, iar pe de altă parte există dorința de a nu risca represalii nedorite din partea Kremlinului. 

Rețelele sociale precum Facebook, Twitter și YouTube au o putere considerabilă datorită acoperirii lor globale și ubicuității, dar aceste grupuri private sunt, de asemenea, afaceri care caută profit pe care o poziție prea vocală le-ar putea submina.

De când Moscova și-a atacat vecinul în această săptămână, națiunea asediată a îndemnat astfel de grupuri, de la Apple la Google la Netflix, să-și rupă legăturile cu Rusia. În același timp, serviciul Facebook în Rusia a fost limitat pentru că a refuzat să se conformeze cerințelor Kremlinului.

Twitter, care a fost amendat și al cărui serviciu a fost încetinit după ordinele de la Moscova de eliminare a anumitor conținuturi, a anunțat sâmbătă că rețeaua sa este „restricționată pentru anumite persoane din Rusia”.

Rețelele de socializare se confruntă cu o presiune fără precedent

Grupurile tehnologice s-au autoproclamat de mult timp ca apărători ai libertății de exprimare și a valorilor democratice, dar sunt și ocărâte în Occident pentru că au încasat miliarde de venituri din reclame de la platforme care pot avea un impact negativ asupra utilizatorilor.

Acuzațiile vin într-un moment în care liderul rețelelor sociale Facebook a pierdut utilizatori pentru prima dată în istoria sa și a suferit o scădere istorică a valorii bursiere.

Dar, având în vedere gravitatea invaziei Ucrainei, experții își exprimă sprijinul pentru o poziție de principiu din partea giganților tehnologiei americani.  

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net