Sute de protestatari din Rusia, arestați de către poliție

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Proteste în Rusia împotriva războiului din Ucraina în peste 40 de oraşe! Peste 700 de persoane au fost arestate joi, 24 februarie, la Moscova şi Sankt-Petersburg. Poliția din Ekaterinburg a reținut cinci persoane care au protestat împotriva războiului dintre Rusia și Ucraina, relatează vtomske.ru.

image

Protestatarii din Moscova au ieşit în Piaţa Puşkin, unde au fost reţinuţi de poliţie. La Sankt Petersburg, au fost arestaţi alţi 20 de oameni, care scandau "Nu războiului!", conform digi24.ro.

Locuitorii orașului Ekaterinburg au ieșit cu afișe împotriva războiului la mai multe locuri cu o importanță istorică și administrativă: administrația din Ekaterinburg, monumentul lui Lenin din piața din 1905, clădirea guvernamentală și oficiul poștal principal. Printre persoanele reținute se numără avocatul Serghei Tiunov și activista împotriva regimului de la Kremlin, Ekaterina Sursyakova.

Persoanele ce protestează împotriva războiului, incarcerate

Deținuților li s-au emis dosare penale privind încălcarea procedurii de desfășurare a mitingurilor, potrivit cărora pot fi amenințați cu munca obligatorie, amendă de până la 150.000 de ruble sau arestare pentru până la 30 de zile.

Activista pentru drepturile omului Marina Litvinovici, care urma să meargă la un miting împotriva războiului, a fost, de asemenea, reținută la Moscova.

De asemenea, și în Tomsk, mai mulți localnici au fost prezenți la mai multe proteste împotriva războiului ce are loc chiar în acest moment în Ucraina. În cele din urmă, mai multe persoane din Tomsk au fost arestate de către regimul de la Kremlin.

În această dimineață, Vladimir Putin a declarat război Ucrainei, sub pretextul apărării evreilor din Ucraina ce au fost supuși persecuțiilor sau abuzurilor, chiar dacă președintele ucrainean Volodomir Zelensky este de origine evreiască. În același timp, declarația de război a lui Putin conține elemente contradictorii: declarația de război televizată conține termenul „de-nazificare”, iar declarația de război scrisă conține termenul „de-comunificare”. 

În acest moment, trupele Federației Ruse au ajuns în spațiul aerian al capitalei Ucrainei, Kiev. În urma schimbului de focuri ce a avut loc în spațiul aerian, un avion ucrainean s-a prăbușit, 5 persoane decedate fiind raportate.

Citește și A început războiul în Ucraina! Cel puțin 40 de militari și 12 civili au fost uciși. Rușii anunță cuceriri teritoriale

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net