Civilii din Kiev s-au ascuns la metrou de bombele rusești

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Apocalipsă în plină desfășurare în Ucraina după ce Rusia a declanșat atacul în care au pierit încă de la primele ore ale dimineții sute de oameni nevinovați!

Nu sunt navetiștii din Kiev, ci oamenii care se ascund de bombe - foto AFP
Nu sunt navetiștii din Kiev, ci oamenii care se ascund de bombe - foto AFP

Mii de mașini s-au blocat în trafic încercând să părăsească orașul asediat! Sirenele au urlat sfâșietor prevestind moartea și zeci de bombe au căzut peste capitala Ucrainei. În timp ce bâzâitul elicopterelor rusești acoperea văzduhul, cetățenii din Kiev se înghesuiau să se ascundă în stațiile de metrou pentru a scăpa cu viață. La fel s-a întâmplat și la metroul din Harkiv.

Jurnalistă CNN prinsă în haosul provocat de bombe

Natasha Bertrand de la CNN a fost nevoită să se ascundă într-o stație de metrou din Harkiv, unul dintre primele orașe ucrainene atacate de armata rusă. ”Ieri (n.red: joi) stația aceasta ar fi fost plină de navetiști care mergeau grăbiți la muncă sau se întorceau de la serviciu. Acum este un buncăr care salvează vieți de bombele care cad cu nemiluita la suprafață”, a declarat Bertrand.

Unul dintre tinerii aflați la metrou era îmbrăcat în haine de casă și a primit de la un agent de poliție o geacă și o pătură. Bărbatul a povestit că a fugit din apartamentul său aflat la etajul doi după ce a simțit că blocul în care stătea se cutremură din temelii. În adâncurile pământului, kievenii vorbesc deja de mii de civili morți.

Oamenii sunt disperați că bombardamentul nu va înceta

Publicația oficială de la Kremlin, Russia Today a relatat pe pagina ei oficială că bombardamentul sau exercițiul militar de pe teritoriul Ucrainei nu va înceta decât atunci când Vladimir Putin va da acest ordin. De acest ordin se leagă speranțele milioanelor de civili ucraineni blocați în subteran. Mulțiu se tem că atunci când vor reveni la suprafață nu vor mai avea o locuință și agoniseala lor de o viață va fi pierdută definitiv. Rețeaua de metrou a fost construită înainte de 1990 și a fost una dintre cele mai apreciate din Blocul Sovietic. Stațiile de metrou din Kiev și Harkiv au fost gândite de arhitecți să poată servi pe timp de război pe post de adăposturi.

Lupte crâncene pentru Kiev

Armata ucraineană a respins mai multe atacuri venite dinspre Belarus. Rachete, bombe, elicoptere și avioane de luptă brăzdau cerul capitalei Kievului, în timp ce la sol tancurile înaintau încet și sigur pe teritoriul ucrainean. Armata rusă a vrut să distrugă baza aeriană Gostomel și să lovească puncte strategice din capitala Ucrainei pentru a întrerupe alimentarea cu electricitate, gaz și apă, grăbind astfel finalul luptei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net