Adio juc─ârii! Copiii ├«nva╚Ť─â s─â trag─â cu pu┼čca ├«n Ucraina, ca s─â-╚Öi apere ╚Ťara

Situa┼úia a devenit extrem de tensionat─â la grani┼úa dintre Ucraina ┼či Rusia, unde se afl─â ├«ntre 100.000 ┼či 150.000 de militari ru┼či gata s─â atace. Joe Biden l-a asigurat pe Volodimir Zelenski c─â r─âspunsul NATO va fi ferm ├«n cazul unui atac, iar Rusia a subliniat c─â amenin┼ú─ârile SUA privind sanc┼úiunile nu o afecteaz─â.

image
Copiii de 10-12 ani au f─âcut cuno┼čtin┼ú─â cu armele grele, l├óng─â Kiev. Foto EPA-EFE

Rusia nu se sperie de sanc┼úiuni, cam aceasta ar fi concluzia negocierilor recente dintre SUA ┼či Rusia.

Tensiunea de la grani┼úa Ucrainei a atins apogeul, dup─â discu┼úia de la finele s─âpt─âm├ónii trecute dintre Joe Biden ┼či Vladimir Putin. Dup─â ce Biden l-a amenin┼úat pe Putin cu sanc┼úiuni severe ├«n cazul invad─ârii Ucrainei, reac┼úia Rusiei a fost simpl─â ┼či a punctat faptul c─â nu e deloc impresionat─â, informeaz─â The Sun.

Boris Johnson se preg─âte╚Öte de discu╚Ťii cu pre╚Öedinteel Putin

Boris Johnson se preg─âte┼čte de discu┼úii cu Putin ├«n vederea dezamors─ârii situa┼úiei, la scurt timp dup─â ce Marea Britanie ┼či SUA au ordonat retragerea trupelor aflate ├«n Ucraina care antrenau armata ucrainean─â.

Conform presei occidentale, ├«ncep├ónd de miercuri 16 februarie, Rusia poate declan┼ča ├«n orice clip─â atacul. Statele europene nu au cerut misiunilor diplomatice s─â p─âr─âseasc─â teritoriul Ucrainei, chiar dac─â se vehiculeaz─â informa┼úia c─â spa┼úiul aerian va fi ├«nchis din cauze de securitate.

Luni, mai multe companii aeriene au preferat s─â ocoleasc─â zona de conflict pentru mai mult─â siguran┼ú─â, chiar dac─â pre┼čedintele ucrainean a declarat c─â nu inten┼úioneaz─â s─â ├«nchid─â spa┼úiul aerian pentru avioanele comerciale.

Armata ucrainean─â antreneaz─â copiii de gimnaziu ca s─â-╚Öi apere ╚Ťara

├Än schimb, armata ucrainean─â a ├«nceput s─â antreneze inclusiv copiii din ┼čcoala gimnazial─â pentru a fi preg─âti┼úi s─â ├«┼či apere ┼úara. Olea, un copil de 7 ani din Kiev a venit la finele s─âpt─âm├ónii trecute s─â se ÔÇŁjoaceÔÇŁ cu pu┼čti Kala┼čnikov ┼či cu uria┼ča pu┼čc─â Zbroyar Z-15 la marginea capitalei, ├«ntr-o zon─â unde garda civil─â alc─âtuit─â din voluntari desf─â┼čoar─â opera┼úiuni de preg─âtire militar─â.

La finele s─âpt─âm├ónii trecute, NATO a suplimentat trupele de pe teritoriul Rom├óniei cu ├«nc─â 1.000 de militari ┼či a dat asigur─âri c─â va reac┼úiona prompt, indiferent de scenariu. ├Än timp ce copiii ucraineni se preg─âtesc s─â trag─â cu armele, armata face exerci┼úii pentru a rezista ├«n cazul unei diversiuni care s─â duc─â la declan┼čarea conflictului, ├«n zonele de grani┼ú─â cu Rusia ┼či Belarus.

image

Scenariile de invadare a Ucrainei

Conform adev─ârul.ro, cea mai probabil─â rut─â de invadare a Ucrainei este prin Donbas, zon─â controlat─â de separati┼čtii pro-ru┼či din 2014, c├ónd a fost anexat─â peninsula Crimeea.

Varianta unui atac din Belarus este extrem de dificil─â din cauza mla┼čtinilor Pripiat, dar secretarul general al NATO Jens Stoltenberg ┼či-a exprimat ├«ngrijorarea pentru c─â aici se afl─â 30.000 de militari, avioane Su-35, rachete cu scop dublu Iskander ┼či sisteme de ap─ârare aerian─â S-400.

Nu este exclus─â nici varianta unui atac din peninsula Crimeea, unde imaginile din satelit au confirmat o comasare imens─â de armament, vehicule ┼či aeronave de r─âzboi.

image
Joe Biden a avertizat Rusia de sancţiuni. Foto EPA-EFE

Ce c├ó┼čtig─â Rusia dac─â atac─â Ucraina?

Exper┼úii militari interna┼úionali dau ca sigur─â invadarea Ucrainei ├«n cursul acestei s─âpt─âm├óni. Asta dup─â ce Vladimir Putin a spus c─â nu va accepta ca NATO s─â ajung─â la grani┼úa cu Rusia. Astfel, Ucraina devine ÔÇŁlinia ro┼čieÔÇŁ de protec┼úie a Rusiei de NATO ┼či se va ├«ncerca transformarea Ucrainei ├«ntr-o ┼úar─â obedient─â, ca Belarus.

Rusia vrea revenirea la situa┼úia geopolitic─â din 1997, ├«ns─â cererea a fost respins─â vehement de alia┼úi. Anali┼čtii spun c─â Rusia nu are ├«n vedere o ocupare militar─â a Ucrainei pe termen lung, ci prefer─â s─â schimbe regimul politic de la Kiev cu unul pro-rus.

Pe extern ├«ns─â, Rusia va trebui s─â accepte ÔÇŁparalizarea economieiÔÇŁ prin ruperea leg─âturilor financiare cu exteriorul, ├«nt─ârirea for┼úelor NATO ├«n Rom├ónia, Polonia ┼či ┼ú─ârile Baltice ┼či expulzarea diploma┼úilor ru┼či.

┬á Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe┬áGoogle News!┬á┬á

Alina Sorescu (9) jpg
Angelina Jolie (2) jpg
gina pistol playboy 3 webp
Ana Maria Margean 2 jpg
FotoJet (2) jpg
anca dinicu (2) jpg
alec baldwin jpeg
lama margherita clejani fulgy jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
netflix tableta 412 jpg
foto 1   caine surfjpg jpg
6 front masini electrice poza mare jpg
dirty dancing jpg jpeg
Palarie 8 jpg