Papa Francisc, rugăciune pentru pace în Ucraina: «Veștile sunt foarte îngrijorătoare»

Ultima actualizare:

Având în vedere situația extrem de tensionată din Ucraina, stat despre care se spune că ar putea fi oricând invadat de către Rusia, Papa Francisc a ținut un discurs prin intermediul căruia i-a îndemnat pe liderii politici la pace. 

papa francisc jpeg

Papa Francisc a ținut un discurs duminică, 13 februarie, prin intermediul căruia a făcut un apel către liderii politici, pe care îi îndeamnă să facă eforturile necesare pentru pace, în contextul relațiilor tensionate dintre SUA și Rusia, în care a fost angrenată și Ucraina, care este în pericol.

Papa Francisc, apel la pace în contextul situației din Ucraina

Astfel, Papa Francisc a condus o rugăciune, în Piaţa Sfântul Petru, pentru pace în Ucraina.

Veştile din Ucraina sunt foarte îngrijorătoare. Încredinţez orice efort de pace mijlocirii Fecioarei Maria şi conştiinţei liderilor politici, astfel încât să se facă toate eforturile pentru pace. Să ne rugăm în tăcere”, a spus suveranul pontif la finalul rugăciunii Angelus de duminică. În ultima perioadă, Papa Francisc a făcut mai multe apeluri către pace, referitoare la situaţia de la frontiera Ucrainei cu Rusia, care este una tot mai îngrijorătoare. 

Discuțiile dintre Rusia și SUA nu au dus până în prezent la niciun rezultat, iar cele două state și-au făcut amenințări de-a lungul timpului. Rusia își dorește ca NATO să nu mai avanseze și să părăsească zonele apropiate granițelor statului, în timp ce SUA amenință Rusia cu privire la urmările presupusei invazii a spațiului ucrainean. Teritoriul Ucrainei e în prezent înconjurat de către armata rusă, însă NATO și-a arătat suportul față de stat, acesta fiind și unul dintre motivele disputei.

Papa Francisc a ţinut această rugăciune a doua zi după ce preşedintele american Joe Biden i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice de o oră, că SUA şi aliaţii săi „vor răspunde decisiv” în cazul unei invazii în Ucraina. Biden a explicat că acest lucru ar produce suferinţă pe scară largă. 

Ucraina e înconjurată de armata rusă

Joe Biden, președintele SUA, i-a atras atenția lui Putin că o invadare a Ucrainei ar putea avea urmări grave. Unele voci susțin chiar că ar putea declanșa un Al Treilea Război Mondial, având în vedere toate statele parte din NATO, printre care și România.

Între timp, Statele Unite i-au îndemnat pe cetățenii americani să părăsească spațiul ucrainean, în timp ce Ucraina a sfătuit companiile aeriene să evite zborurile deasupra Mării Negre de luni până sâmbătă, din cauza exerciţiilor navale ale Rusiei în zonă. 

Moscova a negat în repetate rânduri că intenţionează să invadeze Ucraina şi a denunţat o „isterie'' a Occidentului în jurul acestei situații. Rusia susține, în mod oficial, că face doar exerciții militare, acesta fiind motivul mobilizării armatei.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
catalin predoiu JPG
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net