Proteste de amploare în Rusia împotriva lui Vladimir Putin! 4000 de civili au fost arestați

#Război Ucraina-Rusia

A patra zi de război în Ucraina. Soldații ruși continuă atacul asupra capitalei Ucrainei și a altor orașe importante. În timp ce Vladimir Putin pare determinat să continue ostilitățile, mii de ruși au ieșit în stradă pentru a solicita încheierea războiului. 

Peste 4000 de protestatari au fost arestați în ultimele zile Sursă foto: Profimedia
Peste 4000 de protestatari au fost arestați în ultimele zile Sursă foto: Profimedia

Mii de persoane au ieșit pe străzile Moscovei și din Sankt Petersburg pentru a solicita stoparea invaziei soldaților ruși în Ucraina. Forțele de ordine intervin în forță pentru a-i opri pe protestatari, iar peste 4.000 de manifestanți au fost arestați pentru curajul lor de a protesta împotriva deciziilor liderului de la Kremlin. 

Proteste împotriva războiului au loc încă din ziua de joi. În imaginile făcute publice de către televiziuni se poate observa clar cum forțele de ordine intervin violent pentru a-i opri pe protestatari. Unii dintre tineri sunt târâți pe jos de jandarmi. 

"Toți fac asta fără să-și facă griji pentru propriul viitor și amenințări”, a declarat Dmitri Muratov, editor la Novaya Gazeta, laureat al premiului Nobel pentru Pace. "Acești oameni au vorbit cu toții foarte clar pentru a spune că sunt împotriva acestei vărsări de sânge. Și asta este o mare inspirație pentru mine.",a continuat acesta. 

Decizia lui Putin de a ataca Ucraina a fost criticată chiar și de către fiica purtătorului de cuvânt al liderului de la Kremlin. Liza Peskova a distribuit un mesaj anti-război pe contul personal de Instagram, însă l-a șters la mai puțin de o oră de la publicare. Este cunoscut faptul că organizația care gestionează comunicarea media a din Rusia a decis să limiteze acessul cetățenilor la rețelele de socializare. 

Delegația Rusiei și cea a Ucrainei se vor întâlni în Belarus

În cursul zilei de duminică, 27 februarie, delegația rusă și cea ucreaineană au confirmat faptul că urmează să se întâlnească în Belarus, la 40 de kilometri de frontiera cu Ucraina, pentru a negocia pacea. Decizia a fost confirmată chiar de către președintele Volodimir Zelenski prin intermediul unui mesaj distribuit pe pagina personală de Instagram. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net