Conturile lui Vladmir Putin vor fi înghețate. Ce alte sancțiuni vor aplica UE și Marea Britanie

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Președintele rus Vladimir Putin va fi aspru sancționat pentru decizia sa de a ataca Ucraina. Statele membre ale Uniunii Europene și Marea Britanie au ajung la un consens privind sancțiunile pe care le vor impune Rusiei. 

Conturile bancare ale lui Vladmir Putin vor fi înghețate
Conturile bancare ale lui Vladmir Putin vor fi înghețate

Rusia va fi sancționată drastic pentru decizia președintelui Vladmir Putin de a ataca Ucraina. Marea Britanie a anunțat că intenționează să interzice avioanelor companiei aeriene Aeroflot să aterizeze în Marea Britanie, va suspenda licențele de export ale produselor ce pot fi utilizate în scopuri militare, va opri exporturile de bunuri de înaltă tehnologie și instrumente de rafinare a petrolului către Rusia. 

La rândul său, președintele american Joe Biden a declarat că exporturile în Rusia vor fi limitate, că patru bănci ruseşti vor fi blocate şi că Rusia nu va mai putea face afaceri în patru valute importante, euro, lire, dolari şi yeni. Mai mult, vor fi adăugate nume noi de afacerişti ruşi a căror companii vor fi afectate direct din punct de vedere economic.

Vladimir Putin va fi sancționat de Uniunea Europeană și Marea Britanie

Nici Vladmir Putin nu va scăpa nepedepsit. Uniunea Europeană și Marea Britanie au decis să-i includă pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei și pe președintele țării, Vladimir Putin,  dar și pe ministrul de Externe Serghei Lavrov. Anunțul a fost făcut de către șeful diplomației europene, Josep Borrell.

Permiteți-mi să semnalez că singurii lideri din lume care sunt sancționați de Uniunea Europeană sunt Assad din Siria, Lukașenko din Belarus și acum Putin din Rusia”, a declarat acesta, în cadrul unei conferințe de presă. 

Liderii UE, reuniți în summit-ul Consiliului European, au decis joi seară un nou set de sancțiuni, printre care și înghețarea conturilor unor membri ai elitei politice și economice din Rusia. Se vehiculează că și conturile lui Vladimir Putin vor fi înghețate.

Lui îi va fi permis însă să călătorească în spațiul Uniunii Europene, dorința reprezentanților UE fiind aceea de a menține deschise canalele de dialog cu Rusia. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net