Putin a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare. Reacția SUA: «Fabrică ameninţări care nu există»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ziua a patra de război în Ucraina vine cu noi ordine din partea președintelui rus Vladimir Putin. Acesta a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, anunță The Guardian. Decizia a fost luată din cauza poziției agresive a țărilor NATO, susține liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

"Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin.

Prin această alertă, Putin a ordonat ca armamentul nuclear rus să fie pregătit în vederea unei lansări. Potrivit informațiilor publice, Rusia deține 4.310 focoase nucleare. O parte importantă dintre acestea sunt ținute în rezervă, restul fiind instalate pe diferite arme terestre, marine sau aeriene.

SUA, după ce Putin a pus în alertă forțele nucleare

Preşedintele rus Vladimir Putin ”fabrică ameninţări care nu există”, denunţă duminică o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, imediat după ce Moscova a anunţat că plasează în alertă ”forţa de disuasiune” a armatei ruse, care poate include o componentă nucleară.

Este vorba despre o figură repetată, pe care am observat-o din partea preşedintelui Putin în timpul acestui conflict, şi anume de a fabrica ameninţări care nu există, cu scopul de a justifica continuarea unei agresiuni. Rusia nu a fost ameninţată în niciun moment de NATO sau Ucraina (...). Ne vom pune acestui lucru. Avem capacitatea de a ne apăra”, denunţă Jen Psaki, citată de AFP.

Zelenski acceptă negocieri cu Rusia

Ucraina a acceptat duminică, în a patra zi a invaziei ruse, să participe la negocieri cu Rusia, în apropiere de Cernobîl, în urma unei medieri a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, confirmă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată pe Telegram, relatează AFP, citată de News.ro.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net