Ce impact ar avea o bombă nucleară lansată peste București, Timișoara, Iași, Cluj, Brașov și Constanța. Efectul dezastruos al Tsar Bomba
Ce impact ar avea o bombă nucleară lansată peste București? Cu siguranță că tuturor ne-a trecut prin cap ce s-ar întâmpla dacă o bombă nucleară ar fi aruncată peste Capitala României, Timișoara, Iași, Cluj, Brașov, Constanța, dar și alte orașe importante din țară.
Haideți să facem împreună o simulare despre impactul pe care l-ar avea o bombă nucleară lansată în anumite zone ale plaiului nostru mioritic. Outrider pune la dispoziție serviciul de simulare a bombelor nucleare lansate până acum în lume, cu explicații despre pagubele pe care le poate crea, ce suprafață poate fi afectată, nivelul de radiații, în funcție de timpul de bombe.
În fotografia de mai jos puteți observa, pe mărime, care sunt cele mai periculoase bombe nucleare din lume care au fost detonate până în acest moment.
Ce impact ar avea bomba nucleară Litle Boy asupra Bucureștiului
Cu toții știm de bomba nucleară lansată la Horoshima și Nagasaki, numită și Little Boy de către americani - infernul provocat nu se poate descrie în cuvinte. Bomba nucleară a fost lansată între 6 și 9 august 1945. Între 90.000 și 146.000 oameni au murit în Hiroshima, iar în Nagasaki au decedat între 39.000 și 80.000 de persoane.
Haideți să facem o simulare cu bomba nucleară Little Boy asupra celor mai mari orașe din România. Să începem cu Capitala României și dezastrul pe care l-ar produce asupra întregii zone.
Citește și: Imaginile disperării! Copiii ucraineni plâng după tații lor aflați la război, în vămile din România
Așadar, potrivit simulatorului de bombe, în urma detonării unei bombe lansate în București, în punctul în care a poziționat programul zona, în jur de 95.000 de bucureșteni ar muri, peste 36.000 de clădiri vor fi dărâmate, iar explozia s-ar întinde pe o rază de 9 kilometri, cu radiații care vor afecta 6 kilometri în jurul locului unde a fost detonată bomba nucleară.
În galeria foto de mai jos puteți vedea efectele exploziei bombei nucleare din cele mai importante orașe ale țării, București, Timișoara, Iași, Cluj, Brașov, Constanța, pagubele și nivelul de radiații rãspândite în urma detonării cu Little Boy.
CE IMPACT AR AVEA Tsar Bomba dacă ar fi detonată în BUCUREȘTI
Ei bine, Little Boy este chiar copil mic pe lângă bomba nucleară rusească, considerată și cea mai periculoasă din lume, până la ora actuală. Sunt 4 bombe detonate în lume, până acum. Iar Tsar Bomba a fost detonată în 1961 de către Uniunea Sovietică în Arhipeleagul Novaya Zemlya, regiune rusească poziționată la Nord.
Bomba de 27 de tone, numită și regele bombelor, este cea mai puternică armă construită vreodată. Cel puțin până la acel moment, căci după anii 60 nicio țară nu și-a făcut cunoscută 100% dotarea armelor și a bombelor nucleare, iar cum tehnologia a avansat sunt șanse mari ca atât americanii, japonezii, chinezii sau rușii să fi dezvoltat arme letale extrem de periculoase.
Tsar Bomba, oficial numită AN602, trebuia să fie mult mai devastatoare de atât, însă, chiar și așa, este mai puternică de 3.300 de ori decât Little Boy și de 1.400 de ori mai letalã decât bombele combinate și folosite în Al Doilea Război Mondial, la Hiroshima și Nagasaki.
După cum se poate observa și în fotografia prezentată, Bucureștiul și localitățile din jur ar fi radiate de pe suprafața pământului, în urma impactului detonării Tsar Bomba, numită și bomba lui Putin. Radiațiile s-ar extinde între 30 și 80 de kilometri, aerul cald provocat de Tsar Bomba s-ar întinde între 3000- 8000 de kilometri, iar șocul va fi cu adevărat catastrofal: Capitala ar dispărea de pe fața pământului.
Nu rata, aici: Prima reacție a lui Vladimir Putin la sancțiunile Occidentului
De asemenea, Târgoviște, Prahova, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Teleormanul ar fi afectate de Tsar Bomba, iar numărul persoanelor decedate la impact s-ar ridica la 374.079.
În galeria foto de mai jos am făcut o simulare cu cele mai importante orașe din țară, în contextul în care Tsar Bomba ar fi detonată în România, prin absurd.
Rusia și amenințările în contextul războiului cu Ucraina
Joi, 24 februarie, președintele rus a anunțat că atacă Ucraina, după ce separatiștii pro-rusi stabiliți în Ucraina i-ar fi cerut ajutorul, în ideea în care se dorește salvarea nației de naziști. Mai mult, Vladimir Putin a declarat că extinderea NATO constituie o amenițare pentru Rusia, astfel că a luat toate măsurile necesare pentru ca țara sa să nu fie în pericol, acest lucru însemnând, pentru moment, invadarea Ucrainei.
Întreaga planetă îl condamnă pe Vladimir Putin pentru începerea războiului în Ucraina, unde chiar după primele două zile s-au înregistrat morți, răniți, orașe distruse, iar ucrainenii au început să părăsească țara natală de frică să nu fie uciși.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!