Ce condiție impune Rusia pentru a începe negocierile. «Nimeni nu se pregătește să ocupe Ucraina»

#Război Ucraina-Rusia

A doua zi a războiului din Ucraina aduce și primele declarații ale diplomației ruse despre o eventuală încetare a focului. Condiția transmisă de ministrul Afacerilor Externe sfidează însă toate avertismentele liderilor occidentali.

razboi ucraina profimedia 6 jpg

Încă de la primele ore ale războiului din Ucraina, liderii occidentali au transmis avertismente către Kremlin pentru încetarea imediată și necondiționată a focului.

Vineri, în a doua zi a invaziei, mesajele dinspre autoritățile ruse nu sunt deloc încurajatoare.

 Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a declarat, vineri, că Rusia este deschisă la negocieri, cu singura condiție ca Ucraina ”să depună armele”, potrivit Le Figaro.

”Suntem pregătiți să negociem, oricând, de îndată ce forțele armate ucrainene dau curs apelului nostru și depun armele”, a declarat Lavrov, într-o conferință de presă. Ministrul rus al Afacerilor Externe a precizat, de asemenea, că obiectivul invaziei rusești în Ucraina este de ”a-i elibera” pe ucraineni de sub opresiune.

”Președintele Vladimir Putin a luat decizia de a declanșa această operațiune militară specială, de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, pentru ca, odată eliberați de sub această opresiune, ucrainenii să-și poată alege liberi viitorul”, a adăugat Lavrov, insistând că ”nimeni nu se pregătește să ocupe Ucraina”.

Reacția liderilor lumii după ce Vladimir Putin a autorizat invadarea Ucrainei

Liderii occidentali au reacționat imediat după anunțul Rusiei de joi dimineață și i-au cerut președintelui rus să oprească orice agresiune militară împotriva Ucrainei.

Premierul Marii Britanii a transmis că este "îngrozit de evenimentele înspăimântătoare din Ucraina". Boris Johnson a mai spus că a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre următorii paşi în acest conflict. De altfel, Marea Britanie a impus imediat primele sancțiuni economice, iar Vladimir Putin a răspuns prompt vineri. 

Președintele american Joe Biden a denunțat ”atacul nejustificat” al Rusiei împotriva Ucrainei. 

La rândul ei, Franța a denunțat ”decizia Rusiei de a declara război Ucrainei” și a cerut Moscovei ”să pună capăt imediat operațiunilor militare”.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin de ”readucerea războiului în Europa” şi a anunțat că pregătește un pachet de sancţiuni ”masive vizând baza economiei ruse şi capacitatea acesteia de a se moderniza”.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net