La finalul concediilor, Mihaela Bilic oferă soluția pentru o slăbire corectă, fără diete exagerate: „Regula de aur pentru un abdomen plat”
După o perioadă plină de vacanțe și răsfăț culinar, multe persoane își încep toamna cu un surplus de kilograme. Dacă te numeri printre ei, medicul nutriționist Mihaela Bilic îți spune cum să revii în formă fără diete stricte și eforturi excesive!

Dulciurile, făinoasele, consumul de alcool și fructele în exces, precum și lipsa mișcării, sunt „dușmanii” siluetei în orice moment, dar mai ales vara, când oamenii renunță la restricțiile obișnuite și își dau frâu liber în privința răsfățurilor.
Cu slăbești armonios fără dietă strictă
Din fericire, doctorul Mihaela Bilic are soluții pentru o slăbire sănătoasă, fără frustrări și exagerări! Secretul constă în reorganizarea alimentară: „Trebuie să facem singuri curățenie în alimentație. Mai puțin și mai rar funcționează cu adevărat!”, a spus specialistul în nutriție într-o postare pe Facebook.
Mihaela Bilic a precizat că primul pas pentru o slăbire corectă este limitarea consumului de făinoase, urmată de reducerea zahărului și a alcoolului:
„Porția de carbohidrați de la fiecare masă trebuie să fie cât palma, adică 2-3 linguri de orez, paste, cartofi sau o felie de pâine. Cerealele conțin gluten, o proteină care poate determina inflamație și balonări la nivel intestinal. Ca să scăpați de disconfort, alegeți orez, quinoa sau mămăligă, care nu au gluten. Atenție la cerealele integrale, conțin fibre insolubile cu efect iritant pentru intestin- decât pâine neagră, mai bine paste făinoase albe fierte al dente”, recomandă specialista.
Regula de aur pentru un abdomen plat
Pentru rezultate vizibile la nivelul abomenului, Mihaela Bilic recomandă excluderea totală a carbohidraților la cină: „Este regula de aur pentru un abdomen plat! Glucidele sunt necesare pentru echilibrul nutrițional, dar e bine să le consumăm în prima parte a zilei, când facem efort fizic”, a spus medicul, care a precizat că farfuria ideală la cină trebuie să conțină carne cu salată sau pește și o felie de pâine: „O porție de somon la cuptor cu broccoli și fulgi de parmezan aduce proteine de înaltă calitate, fibre, calciu și grăsimi omega 3 cu efect antiinflamator. Și unde mai pui că e și gustos!”, a transmis specialistul.
În ceea ce privește plăcerile dulci, Mihaela Bilic recomandă consumul desertului doar o dată pe săptămână.




































