Secretele lui Chef Joseph Hadad și ale Mihaela Bilic pentru cea mai bună zacuscă de vinete. Adaugă un ingredient neașteptat

În această perioadă din an, vinetele se transformă în cea mai populară legumă din țara noastră. Indiferent dacă pregătiți musaca, zacuscă, sau o simplă salată de vinete, mai mult ca sigur veți pregăti aceste legume într-un fel sau altul, în această perioadă. Iar Mihaela Bilic și Chef Hadad vorbesc despre cum pot fi păstrate mai mult timp vinetele.

Cum să pregătești cea mai bună zacuscă de vinete / foto: Click!
Cum să pregătești cea mai bună zacuscă de vinete / foto: Click!

Vinetele pot fi folosite în nenumărate rețete, de la cele mai simple și până la cele mai complexe. În această perioadă din an, preparate precum zacusca și salata de vinete devin foarte populare printre români, așa că trebuie să știți precis cum să depozitați legumele pentru a rămâne proaspete mai mult timp.

Desigur, cele mai multe gospodine din țară obișnuiesc să pună vinetele în frigider, deoarece cred că temperatura scăzută le va ajuta să rămână proaspete mai mult timp. Însă, renumitul chef Joseph Hadad spune că mediul rece va avea efectul exact opus.

Cum trebuie ținute vinetele

Potrivit faimosului bucătar, vinetele ținute în frigider vor suferi degerături, iar miezul devine maro. Cel mai bine ar fi ca legumele să fie ținute la temperatura camerei, ele fiind, de fapt, foarte sensibile la frig.

„Vara este o desfătare pentru iubitorii de vinete. Munți din acestea se înalță pe tarabele din piețe, iar prețurile sunt foarte accesibile. Ca să nu mai spun că fiind sezonul lor aici, vă puteți bucura de legume locale, nu aduse de peste mări și țări”, spune chef Hadad.

Trucul ingenios pentru o salată delicioasă

Iar potrivit renumitului medic nutriționist Mihaela Bilic, există câteva trucuri ingenioase pentru o salată de vinete cu adevărat delicioasă! Iar în primul rând, ele trebuie coapte direct în flacără, după care trebuie curățate și lăsate la scurs.

„Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze și să nu se înnegrească.

Și, surpriza! Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, calitatea și gustul unei salate de vinete vine din frecare! Adică folosim un bol adânc, un linguroi pe măsură, punem vinetele, gălbenușul și uleiul și frecăm cam 5 până la 10 minute”, spune Mihaela Bilic.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
horoscop webp
zodii norocoase, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net