O tânără de 20 de ani din Ucraina a devenit virală pe TikTok cu postările ei despre război

#Război Ucraina-Rusia

Marta Vasyuta a devenit virală pe TikTok peste noapte, după ce a început să posteze filmulețe despre războiul din țara sa natală, Ucraina. Tânăra în vârstă de 20 de ani se afla în Marea Britanie când Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

Marta Vasyuta a devenit virală pe TikTok peste noapte
Marta Vasyuta a devenit virală pe TikTok peste noapte

Conținutul canalului de TikTok al Martei s-a schimbat radical după ce Ucraina a fost atacată de armata rusă. De la filmulețele amuzante care documentau ieșirile ei cu prietenii, la imagini cumplite de pe frontul ucrainean.

Iar rezultatul imediat a fost o explozie a numărului de urmăritori și de reacții. Imaginile distribuite de tânăra Marta au adunat zeci de milioane de vizualizări.

„Vreau doar ca oamenii să înțeleagă că Ucraina nu este doar o problemă a ucrainenilor, este o problemă a tuturor”, a declarat Marta pentru BBC.

Tânăra vorbește fluent ucraineană, rusă și engleză. De îndată ce a auzit de invazia trupelor rusești, Marta a început să parcurgă canalele ucrainene din aplicația de mesagerie Telegram, extrem de populară în Ucraina.

Marta a salvat videoclipurile încărcate de ucraineni aici și apoi a încercat să verifice dacă erau reale, din comentarii. „Telefonul meu este plin cu toate videoclipurile, cu toate știrile pe care le-am găsit”, spune ea.

Apoi a postat imaginile pe propriul canal de TikTik și a adormit. „Dimineața m-am trezit și mi-am verificat TikTok-ul. Aveam deja nouă milioane de vizualizări”, a mai spus ea.

Videoclipurile Martei au adunat peste 17 milioane de aprecieri și acum tânăra are 200.000 de urmăritori.

Experții avertizează asupra dezinformării de pe rețelele sociale

Experții avertizează însă că, deși TikTok poate fi un loc bun pentru a găsi videoclipuri de la fața locului, dezinformarea este răspândită și pe această platformă.

Marta însăși admite că verificarea conținutului poate fi dificilă. Chiar dacă un videoclip este din Ucraina, iar oamenii vorbesc ucraineană, videoclipurile pot fi totuși mai vechi, având în vedere că violențele au debutat în zonă în 2014.

Unele dintre videoclipurile pe care le-a distribuit au fost confirmate totuși de instituțiile de știri ca fiind autentice, inclusiv de BBC.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net