O tânără de 20 de ani din Ucraina a devenit virală pe TikTok cu postările ei despre război

Marta Vasyuta a devenit virală pe TikTok peste noapte, după ce a început să posteze filmulețe despre războiul din țara sa natală, Ucraina. Tânăra în vârstă de 20 de ani se afla în Marea Britanie când Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

image
Marta Vasyuta a devenit virală pe TikTok peste noapte

Conținutul canalului de TikTok al Martei s-a schimbat radical după ce Ucraina a fost atacată de armata rusă. De la filmulețele amuzante care documentau ieșirile ei cu prietenii, la imagini cumplite de pe frontul ucrainean.

Iar rezultatul imediat a fost o explozie a numărului de urmăritori și de reacții. Imaginile distribuite de tânăra Marta au adunat zeci de milioane de vizualizări.

„Vreau doar ca oamenii să înțeleagă că Ucraina nu este doar o problemă a ucrainenilor, este o problemă a tuturor”, a declarat Marta pentru BBC.

Tânăra vorbește fluent ucraineană, rusă și engleză. De îndată ce a auzit de invazia trupelor rusești, Marta a început să parcurgă canalele ucrainene din aplicația de mesagerie Telegram, extrem de populară în Ucraina.

Marta a salvat videoclipurile încărcate de ucraineni aici și apoi a încercat să verifice dacă erau reale, din comentarii. „Telefonul meu este plin cu toate videoclipurile, cu toate știrile pe care le-am găsit”, spune ea.

Apoi a postat imaginile pe propriul canal de TikTik și a adormit. „Dimineața m-am trezit și mi-am verificat TikTok-ul. Aveam deja nouă milioane de vizualizări”, a mai spus ea.

Videoclipurile Martei au adunat peste 17 milioane de aprecieri și acum tânăra are 200.000 de urmăritori.

Experții avertizează asupra dezinformării de pe rețelele sociale

Experții avertizează însă că, deși TikTok poate fi un loc bun pentru a găsi videoclipuri de la fața locului, dezinformarea este răspândită și pe această platformă.

Marta însăși admite că verificarea conținutului poate fi dificilă. Chiar dacă un videoclip este din Ucraina, iar oamenii vorbesc ucraineană, videoclipurile pot fi totuși mai vechi, având în vedere că violențele au debutat în zonă în 2014.

Unele dintre videoclipurile pe care le-a distribuit au fost confirmate totuși de instituțiile de știri ca fiind autentice, inclusiv de BBC.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

cub andreea antonescu png
image jpeg
Lia Bugnar
hororoscop jpg
cub cheating wife png
laura cosoi
colaj gina pistol  irina fodor png
dani otil gaggbriela prisacariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Risc seismic - sursa foto facebook Nicusor Dan
image png
ion iliescu jpeg
image png
image png
image png