Oligarhii lui Vladimir Putin se revoltă! Cei şase bogătaşi care se opun războiului din Ucraina

Sancţiunile economice aplicate Rusiei pun presiune pe bogătaşii ruşi, care încep să se revolte unul câte unul împotriva lui Vladimir Putin. Cel puţin aşa se pare, după ce şase oligarhi apropiaţi preşedintelui rus au declarat, public, că sunt împotriva războiului din Ucraina.

vladimir putin jpg
Vladimir Putin foto: Getty

Conform Centrului pentru Combaterea Dezinformarii din cadrul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, şase oligarhi apropiaţi ai lui Vladimir Putin au făcut front comun împotriva preşedintelui rus. Este vorba despre Leonid Michelson, proprietarul Novatek, Oleg Deripaska, fondatorul Rusal, Vagit Alekperov, proprietarul Lukoil, Mikhail Friedman, preşedintele Alfa Group şi partenerul său Petro Aven, notează adevarul.ro.

Sancţiunile occidentale asupra elitei Rusiei, despre care se ştie că este fundamentul puterii Kremlinului, au zdruncinat încrederea oligarhilor ruşi în idolul lor. Până acum, şase oligarhi, cu averi în valoare de 90 de miliarde de dolari, s-au pronunţat public împotriva agresiunii Rusiei în Ucraina. Doar într-o singură zi, activele oligarhilor ruşi s-au redus cu 40 de miliarde de dolari”, se arată în raportul publicat de Centrul pentru Combaterea Dezinformării. 

Conform ucrainenilor, cel mai vocal dintre cei şase a fost bancherul Oleg Tinkova. El a declarat, în comunicatul transmis de bogataşii ruşi că „acest lucru (n.r. Războiul din Ucraina) este de neînţeles şi inacceptabil! Naţiunile ar trebui să cheltuiască bani pentru vindecarea oamenilor, nu pentru război”.

Oligarhii ruşi s-au trezit cu iahturile confiscate în Europa

Iahturile a unuia dintre cei mai bogaţi ruşi, Aleksei Mordaşov, şi a unui apropiat al lui Vladimir Putin, Ghenadi Timcenko, au fost confiscate în Italia, sâmbătă, în prezenţa avocaţilor acestora. 

Iahtul de 65 de metri al lui Mordaşov, “Lady M”, a fost pus sub sechestru în Imperia, lângă San Remo. Ambarcaţiunea, alături de iahtul lui Timchenko, “Lena”, valorează 140 de milioane de euro.

Şi Germania a confiscat un iaht, al miliardarului rus Alişer Usmanov, iar Franşa a pus sechestru pe superyacht-ul Amore Vero al CEO-ului Rosneft, Igor Secin.

Precizări de la Alpha Bank România

Alpha Bank România precizează că nu are nicio legătură și niciun fel de relație cu Alfa-Bank Rusia și nici cu vreun alt grup financiar-bancar prezent în Rusia, Belarus sau Ucraina.

Alpha Bank România este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de catre J.F. Costopoulos.

Niciuna dintre subsidiarele Alpha Bank Group nu are vreo legătură și nu este în niciun fel asociată cu Alfa-Bank Rusia.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!      

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
buzau cules prune livada png
Ryan Grantham in serialul Riverdale FOTO  Pofimedia 0725513454 jpg
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg