Vladimir Putin a semnat legea cenzurii. Pedepsele crunte pe care le riscă jurnaliștii

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Vladimir Putin a luat o decizie radicală. Liderul de la Kremlin impune cenzura totală în Rusia, iar jurnaliștii care nu respectă dolențele conducătorului riscă ani buni de închisoare sau trimiterea în lagăre de reeducare. În acest context, mai multe posturi de televiziune din Occident și-au suspendat transmisia în Rusia. 

Vladimir Putin a semnat legea cenzurii Sursă foto: Profimedia
Vladimir Putin a semnat legea cenzurii Sursă foto: Profimedia

Vladimir Putin declară război și canalelor de televiziune din Occident. Mai multe posturi de televiziune au fost interzise de către Vladimir Putin, iar jurnaliștii care contribuie la distribuirea știrilor false, așa cum le numește liderul de la Kremlin, riscă să petreacă ani buni în spatele gratiilor, să plătească amenzi colosale sau, chiar și mai rău, să fie trimiși în lagăre de reeducare. 

Între posturile care au fost interzise în Rusia se numără CNN, CBS News, Bloomberg, ABC News, BBC, CBC. 

Iată ce prevede legea care a fost semnată de către Vladimir Putin

Cei care distribuie știri false riscă o amendă de la 700 de mii la 1,5 milioane de ruble sau până la 3 ani într-un lagăr de reeducare.

Pentru ştiri false generate de oficiali, un grup organizat, cu crearea artificială de dovezi sau motivate de ură sau duşmănie este prevăzută amendă de la 3 la 5 milioane de ruble sau de la 5 la 10 ani închisoare.

Pentru ştiri false date cu bună ştiinţă, care au consecinţe grave este prevăzută o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 15 ani.

Pentru cereri de sancţiuni împotriva Rusiei (dacă contravenientul a fost adus la răspundere administrativă pentru aceasta la începutul anului) este prevăzută o amendă de până la 500 de mii de ruble sau până la 3 ani într-o colonie penală.

Războiul dintre Ucraina și Rusia continuă

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă, deși mii de persoane au căzut deja victime violențelor. Delegațiile celor două țări implicate în conflict s-au întâlnit de două ori pentru a încerca să găsească un compromis și să negocieze încetarea altercației.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a purtat o nouă conversație telefonică cu omologul său de la Kremlin și s-a arătat îngrijorat de spusele lui Vladmir Putin, care nu dorește să renunțe la ideea demilitarizării Ucrainei, țară despre care consideră că a căzut pradă naționalismului extrem și neonaziștilor. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net