Emmanuel Macron, o nouă discuție cu Vladimir Putin. Președintele francez este îngrijorat de solicitările Rusiei

Joi, 3 martie, președintele francez Emmanuel Macron a purtat o nouă discuție telefonică cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin. Discuția s-ar fi desfășurat mai bine de o oră și jumătate, iar spusele lui Vladimir Putin l-au îngrijorat pe președintele Franței care, în urma discuției, l-a apelat pe Volodimir Zelenski pentru a-i prezenta concluziile la care a ajuns. 

image
Emmanuel Macron și Vladimir Putin au purtat o nouă discuție telefonică Sursă foto: Profimedia

Convorbirea din data de 3 martie este cea de-a treia desfășurată între Emmanuel Macron și Vladimir Putin de la izbucnirea războiului în Ucraina, în data de 24 februarie. Se pare că discuția a avut loc la solicitarea președintelui rus Vladimir Putin, conform informațiilor dezvăluite de către premierul francez.

Emmanuel Macron i-a comunicat lui Vladimir Putin că situația provocată de Rusia în Ucraina este una foarte gravă, iar acțiunile sale vor avea consecințe de durată pentru poporul rus.

„Te minți singur. Va costa scump țara ta, țara ta va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp”, i-ar fi spus Emmanuel Macron omologului său. 

Reprezentanții lui Emmanuel Macron au dezvăluit că nimic din spusele lui Vladimir Putin nu ne-ar putea oferi liniște întrucât acesta pare determinat să-și continue planul violent: demilitarizarea Ucrainei și cucerirea ei.

Emmanuel Macron, îngrijorat în urma discuției telefonice cu Vladimir Putin

Palatul Elysee a emis ulterior un comunicat de presă în care a precizat că „intuiția președintelui Macron este că ce este mai rău abia urmează să vină, având în vedere ceea ce i-a spus președintele Putin. Ambiția sa este de a cuceri toată Ucraina”.

În urma discuțiilor telefonice și reprezentanții lui Vladimir Putin au emis un comunicat în care au menționat o parte dintre solicitările liderului de la Kremlin. Vladimir Putin pare decis să continue războiului, iar lista lui de doleanțe riscă să devină mai lungă. 

Putin a mai afirmat că orice încercări ale Kievului de a întârzia negocierile nu vor face decât să determine Moscova să îţi sporească lista de solicitări.

Emmanuel Macron este dornic să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina 

În cursul zilei de miercuri, preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat invazia Rusiei în Ucraina ca fiind un război „alimentat de o lectură revizionistă a istoriei europene". Pe de altă parte, Emmanuel Macron a declarat că va menţine legătura cu preşedintele rus Vladimir Putin în încercarea de a-l convinge să renunțe la abordarea militară și să fie deschis negocierilor pașnice. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
FotoJet (7) jpg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
elvetia italia epa efe h 57155070 jpeg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg