Emmanuel Macron, o nouă discuție cu Vladimir Putin. Președintele francez este îngrijorat de solicitările Rusiei

#Război Ucraina-Rusia

Joi, 3 martie, președintele francez Emmanuel Macron a purtat o nouă discuție telefonică cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin. Discuția s-ar fi desfășurat mai bine de o oră și jumătate, iar spusele lui Vladimir Putin l-au îngrijorat pe președintele Franței care, în urma discuției, l-a apelat pe Volodimir Zelenski pentru a-i prezenta concluziile la care a ajuns. 

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au purtat o nouă discuție telefonică Sursă foto: Profimedia
Emmanuel Macron și Vladimir Putin au purtat o nouă discuție telefonică Sursă foto: Profimedia

Convorbirea din data de 3 martie este cea de-a treia desfășurată între Emmanuel Macron și Vladimir Putin de la izbucnirea războiului în Ucraina, în data de 24 februarie. Se pare că discuția a avut loc la solicitarea președintelui rus Vladimir Putin, conform informațiilor dezvăluite de către premierul francez.

Emmanuel Macron i-a comunicat lui Vladimir Putin că situația provocată de Rusia în Ucraina este una foarte gravă, iar acțiunile sale vor avea consecințe de durată pentru poporul rus.

„Te minți singur. Va costa scump țara ta, țara ta va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp”, i-ar fi spus Emmanuel Macron omologului său. 

Reprezentanții lui Emmanuel Macron au dezvăluit că nimic din spusele lui Vladimir Putin nu ne-ar putea oferi liniște întrucât acesta pare determinat să-și continue planul violent: demilitarizarea Ucrainei și cucerirea ei.

Emmanuel Macron, îngrijorat în urma discuției telefonice cu Vladimir Putin

Palatul Elysee a emis ulterior un comunicat de presă în care a precizat că „intuiția președintelui Macron este că ce este mai rău abia urmează să vină, având în vedere ceea ce i-a spus președintele Putin. Ambiția sa este de a cuceri toată Ucraina”.

În urma discuțiilor telefonice și reprezentanții lui Vladimir Putin au emis un comunicat în care au menționat o parte dintre solicitările liderului de la Kremlin. Vladimir Putin pare decis să continue războiului, iar lista lui de doleanțe riscă să devină mai lungă. 

Putin a mai afirmat că orice încercări ale Kievului de a întârzia negocierile nu vor face decât să determine Moscova să îţi sporească lista de solicitări.

Emmanuel Macron este dornic să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina 

În cursul zilei de miercuri, preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat invazia Rusiei în Ucraina ca fiind un război „alimentat de o lectură revizionistă a istoriei europene". Pe de altă parte, Emmanuel Macron a declarat că va menţine legătura cu preşedintele rus Vladimir Putin în încercarea de a-l convinge să renunțe la abordarea militară și să fie deschis negocierilor pașnice. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net