Ce spune Mihail Gorbaciov despre posibilitatea unui război nuclear. Ultimul președinte al URSS a vorbit de pe patul de spital

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Opozantul Kremlinului, ziaristul Dmitri Muratov, i-a cerut fostului lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, în vârstă de 91 de ani, părerea despre posibilitatea unui război nuclear, iar acesta nu s-a prezentat încrezător în autoritățile ruse.

Mihail Gorbaciov / FOTO EPA-EFE
Mihail Gorbaciov / FOTO EPA-EFE

CE PĂRERE ARE GORBACIOV DESPRE UN POSIBIL RĂZBOI NUCLEAR?

De asemenea, Muratov a transmis că l-a vizitat și pe fostul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, în vârstă de 91 de ani. Ca răspuns, Gorbaciov a transmis că repinge „categoric posibilitatea unui război nuclear. Totuși, nu știu de cine vor asculta autoritățile noastre. Vor asculta numai de o singură persoană”, făcând aluzie la Vladimir Putin, așa cum consideră ziaristul.

Dimitri Muratov consideră că în acest moment pericolul cel mai mare este reprezentat de amenințarea răspunsului nuclear pe care l-a indicat Vladimir Putin, când a transmis că orice intervenție va fi urmată de consecințe pe care nu le-a mai văzut în istorie.

„Toate astea par un coşmar, dar nu exclud posibilitatea ca la un moment dat să se vadă tentaţi să apese butonul roşu”, este de părere jurnalistul rus.

Ar putea Putin să fie trădat din interior?

Prin intermediul unei videoconferințe realizată împtreună cu Parlamentul European, redactorul-șef al Novaia Gazeta a subliniat că Serghei Lavrov, ministerul de externe al Rusiei, a transmis că al treilea război mondial nu va putea fi decât unul nuclear.

De asemenea, multe persoane se așteptau ca Putin să fie trădat din interior, ba chiar un oligarh rus a oferit o recompensă pentru primul general rus ce-l trădează pe dictator, dar ziaristul are o cu totul altă părere.

„Sunt în contact cu diverse persoane, inclusiv din cercurile elitelor, iar elitele sunt monolitice, sunt foarte consolidate (...) Cimentul care-i uneşte este că nu pot pleca, nu pot părăsi ţara. Vor trebui să trăiască în Rusia, şi în Rusia vor avea un preşedinte pentru restul istoriei, pentru eternitate. Aşadar, nu-şi pot exprima opiniile, dar le e frică. Este greu”, a opinat Muratov, conform Agerpres

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
mary astor foto profimedia
la rinconada captura video jpg
Betty Lou Oliver captura video jpg
studenti facultate pixabay jpeg
Sfântul Ilie FOTO News.ro
pensionari spania jpg
Muscate curgatoare
estonia al cincilea anotimp parcul national soomaa 6 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net