Cine conduce cu adevărat războiul din Ucraina?

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Vladimir Putin reduce o figură solitară, conducând armata Rusiei într-un război cu risc ridicat care amenință să sfâșie economia țării sale.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Rareori a arătat mai izolat decât în ​​două apariții recente, coregrafiate cu cercul său interior, unde stă la o distanță hotărâtă de cei mai apropiați consilieri ai săi.

În calitate de comandant șef, responsabilitatea finală pentru invazie îi revine lui, dar s-a bazat întotdeauna pe un anturaj profund loial, mulți dintre care și-au început cariera și în serviciile de securitate ale Rusiei

Serghei Șoigu

Dacă cineva o face, este confidentul de multă vreme Serghei Şoigu, care a imitat linia lui Putin de demilitarizare a Ucrainei şi de protejare a Rusiei de aşa-zisa ameninţare militară a Occidentului.

Serghei Șoigu, Ministru al Apărării al Federației Ruse
Serghei Șoigu, Ministru al Apărării al Federației Ruse

Acesta este un om care pleacă în excursii de vânătoare și pescuit cu președintele în Siberia și, în trecut, a fost privit ca un potențial succesor.

„Șoigu trebuia să meargă la Kiev; el este ministrul apărării și trebuia să câștige”, spune Vera Mironova, specialist în conflicte armate.

El a fost creditat cu confiscarea militară a Crimeei în 2014. El a fost și responsabil de agenția de informații militare GRU, acuzat de două otrăviri a agenților „străini”: atacul mortal din 2018 de la Salisbury, în Marea Britanie și atacul aproape fatal asupra liderului opoziției Alexei. Navalny în Siberia 2020.

Valery Gerasimov

În calitate de șef de personal, treaba lui era să invadeze Ucraina și să termine rapid treaba și, după acest standard, a fost găsit lipsit.

Valery Gerasimov, general al armatei Rusiei
Valery Gerasimov, general al armatei Rusiei

El a jucat un rol major în campaniile militare ale lui Vladimir Putin încă de când a comandat o armată în Războiul Cecen din 1999 și a fost în fruntea planificării militare și pentru Ucraina, supervizând exercițiile militare din Belarus luna trecută.

Descris de specialistul rus Mark Galeotti drept „un zâmbet fără zâmbet, zgomotos”, generalul Gerasimov a jucat, de asemenea, un rol cheie în campania militară de anexare a Crimeei, în 2014.

Nikolai Patrușev

El este unul dintre cei trei loiali lui Putin care i-au servit încă din anii 1970 la Sankt Petersburg, când al doilea oraș al Rusiei era încă cunoscut sub numele de Leningrad.

„Patrușev este cel mai șoim șoim, crezând că Occidentul a încercat să cuprindă Rusia de ani de zile”, spune Ben Noble, profesor asociat de politică rusă la University College London.

Nikolai Patrușev, Secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse
Nikolai Patrușev, Secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse

Ceilalți doi fideli sunt șeful serviciului de securitate Alexander Bortnikov și șeful serviciilor de informații externe Serghei Naryshkin. Tot cercul interior al președintelui este cunoscut sub numele de siloviki sau executori, dar acest trio este și mai aproape.

Puțini dețin atât de multă influență asupra președintelui ca Nikolai Patrushev. Nu numai că a lucrat cu el în vechiul KGB în perioada comunistă, ci l-a înlocuit în funcția de șef al organizației succesoare a acesteia, FSB, din 1999 până în 2008.

Sergei Lavrov

Timp de 18 ani a fost cel mai înalt diplomat al Rusiei, prezentând în lume cazul Rusiei chiar dacă nu este considerat a avea un rol important în luarea deciziilor.

Serghei Lavrov, Ministru al Afacerilor Externe al Federației Ruse, alături de Vladimir Putin
Serghei Lavrov, Ministru al Afacerilor Externe al Federației Ruse, alături de Vladimir Putin

Serghei Lavrov, în vârstă de 71 de ani, este încă o dovadă că Vladimir Putin se bazează foarte mult pe cifrele din trecutul său.

Este un operator viclean: luna trecută a încercat să-l ridiculizeze pe secretarul britanic de Externe Liz Truss pentru cunoștințele sale despre geografia rusă și, cu un an înainte, a încercat să-l umilească pe șeful politicii externe al UE, Josep Borrell.

Dar el a fost de mult lăsat deoparte din orice legătură cu Ucraina și, în ciuda reputației sale burlane și ostile, el a susținut continuarea discuțiilor diplomatice cu privire la Ucraina, dar președintele rus a ales să-l ignore.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net