Sancțiunile economice vor ținti și Belarus. Acestea vor lovi sectoarele vitale

#Război Ucraina-Rusia

Belarus a fost un important pion în jocul lui Putin, asta prin permiterea de trupe rusești să treacă prin granița bieloruso-ucraineană, în condițiile în care mai mulți oficiali au semnalat, de asemenea, utilizarea de rachete de pe teritoriul Belarusului.

aleksandr lukasenko belarus atac rusia PNG

Această alianță dintre Rusia și Belarus există încă de la instalarea la putere a lui Putin, Aleksandr Lukașenko fiind considerat doar o marionetă a liderului de la Kremlin.

Sancțiuni și pentru Belarus

Recent, mai mult companii și entități guvernamentale și-au anunțat suportul pentru Ucraina, pe fondul invaziei Federației Ruse. De asemenea, acest eveniment nu putea rămâne nepedepsit. UE și SUA au transmis că mai multe sancțiuni economice se așteaptă să-și facă efectul asupra economiei Rusiei și asupra fondurilor oligarhilor de la Moscova. 

Belarus deja se află sub un val de restricții al Uniunii Europene, după ce a suprimat brutal un protest ce a avut loc în 2020, iar noile secțiuni vor fi suplimentare.

„Noile sancțiuni economice asupra Belarus vor avea în vedere ,,unele sectoare economice, în special cel industria lemnului, siderurgia şi exportul de potasă'', a scris preşedinţia franceză a Consiliului UE pe Twitter, potrivit Agerpres.

Oficialul a spus că scopul va fi oprirea exporturilor de alte bunuri din Belarus și care vor include combustibili minerali, tutun, lemn, ciment și oțel de fier. UE va elimina, de asemenea, unele dintre lacunele care existau încă în exporturile de potasiu.

„De asemenea, facem restricții la export pentru bunuri cu dublă utilizare și, în plus, ne uităm acum să ne gândim dacă putem replica ceea ce facem cu Banca Centrală cu Rusia și măsurile rapide cu economia belarusă”, a spus oficialul.

Noile sancțiuni se așteaptă să lovesc atât de tare țara aliată Rusiei, Belarus, la fel de tare pe cât a atins economia rusească. În acest moment, salariul minim în Rusia se învârte în jurul valorii de 100 de euro, după ce rubla rusească s-au depreciat foarte mult.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net