Via╚Ťa unui cet─â╚Ťean de r├ónd ├«ntr-o Rusie afectat─â de r─âzboi economic

Dup─â ce sanc╚Ťiunile aplicate de c─âtre┬áUniunea European─â┬á╚Öi de c─âtre┬áStatele Unite┬áau ├«nceput s─â-╚Öi fac─â sim╚Ťit─â prezen╚Ťa ├«n Federa╚Ťia Rus─â, mai multe persoane au ├«nceput s─â-╚Öi duc─â traiul din ce ├«n ce mai greu.

image

E important de notat c─â multe dintre aceste sanc╚Ťiuni sunt pe termen lung, iar aceste schimb─âri economice din Rusia sunt de-abia la ├«nceput.

ÔÇ×Dac─â a╚Ö putea p─âr─âsi Rusia chiar acum, a╚Ö face-o. Dar nu pot s─â renun╚Ť la slujb─â", spune Andrey. Acesta nu ├«╚Öi permite s─â ob╚Ťin─â un credit ipotecar la Moscova, acum dob├ónzile au fost majorate.

Milioane de ru╚Öi ca el ├«ncep s─â simt─â efectul sanc╚Ťiunilor economice occidentale menite s─â pedepseasc─â ╚Ťara pentru c─â a invadat Ucraina.

ÔÇ×Pl─ânuiesc s─â g─âsesc clien╚Ťi noi ├«n str─âin─âtate c├ót mai cur├ónd posibil ╚Öi s─â plec din Rusia cu banii pe care ├«i economisisem pentru prima tran╚Ö─âÔÇŁ, spune designerul industrial ├«n v├órst─â de 31 de ani.

Sanc╚Ťiunile care lovesc acum Rusia sunt descrise drept r─âzboi economic - au scopul de a izola ╚Ťara ╚Öi de a crea o recesiune profund─â. Liderii occidentali sper─â c─â m─âsurile f─âr─â precedent vor aduce o schimbare de g├óndire la Kremlin.

Ru╚Öii obi╚Önui╚Ťi se confrunt─â cu economiile ╚Öterse, iar vie╚Ťile lor sunt perturbate.

Sanc╚Ťiunile ├«mpotriva unor b─ânci ruse╚Öti includ ├«ntreruperea acestora de la sistemele Visa ╚Öi Mastercard ╚Öi, ├«n consecin╚Ť─â, Apple Pay ╚Öi Google Pay.

image

Un alt caz mediatizat de către BBC o are în vedere pe Daria, 35 de ani, manager de proiect din Moscova, a spus că asta înseamnă că nu a putut folosi metroul.

ÔÇ×Pl─âtesc ├«ntotdeauna cu telefonul, dar pur ╚Öi simplu nu a func╚Ťionat. Au mai fost ╚Öi al╚Ťi oameni cu aceea╚Öi problem─â. S-a dovedit c─â barierele sunt operate de banca VTB care este sanc╚Ťionat─â ╚Öi nu poate accepta Google Pay ╚Öi Apple Pay.

ÔÇ×├Än schimb, a trebuit s─â cump─âr un card de metrouÔÇŁ, a spus aceasta pentru sursa citat─â. ÔÇ×De asemenea, nu am putut pl─âti ├«ntr-un magazin ast─âzi - din acela╚Öi motivÔÇŁ.

image

Luni, Rusia ╚Öi-a dublat rata dob├ónzii la 20% , ca r─âspuns la sanc╚Ťiuni, dup─â ce rubla a sc─âzut la noi minime. Pia╚Ťa de valori r─âm├óne ├«nchis─â pe fondul temerilor unei v├ónz─âri masive de ac╚Ťiuni.

Kremlinul spune c─â are suficiente resurse pentru a rezista┬ásanc╚Ťiunilor, dar acest lucru este discutabil.

image

├Än weekend, banca central─â a f─âcut apel la calm pe fondul temerilor de o fug─â asupra b─âncilor, ceea ce se ├«nt├ómpl─â atunci c├ónd prea mul╚Ťi oameni ├«ncearc─â s─â retrag─â bani.

Cump─ârarea valutei str─âine ├«i cost─â pe ru╚Öi cu aproximativ 50% mai mult dec├ót ├«n ÔÇőÔÇőurm─â cu o s─âpt─âm├ón─â - dac─â reu╚Öesc s─â pun─â m├óna pe aceasta.

La ├«nceputul anului 2022, un dolar se tranzac╚Ťiona cu aproximativ 75 de ruble ╚Öi un euro cu 80. Dar r─âzboiul a contribuit la stabilirea de noi recorduri - la un moment dat, luni, un dolar costa 113 ruble ╚Öi un euro, 127.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

Alina Sorescu (9) jpg
Angelina Jolie (2) jpg
gina pistol playboy 3 webp
Ana Maria Margean 2 jpg
FotoJet (2) jpg
anca dinicu (2) jpg
alec baldwin jpeg
lama margherita clejani fulgy jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
netflix tableta 412 jpg
foto 1   caine surfjpg jpg
6 front masini electrice poza mare jpg
dirty dancing jpg jpeg
Palarie 8 jpg