Viața unui cetățean de rând într-o Rusie afectată de război economic

#Război Ucraina-Rusia

După ce sancțiunile aplicate de către Uniunea Europeană și de către Statele Unite au început să-și facă simțită prezența în Federația Rusă, mai multe persoane au început să-și ducă traiul din ce în ce mai greu.

image

E important de notat că multe dintre aceste sancțiuni sunt pe termen lung, iar aceste schimbări economice din Rusia sunt de-abia la început.

„Dacă aș putea părăsi Rusia chiar acum, aș face-o. Dar nu pot să renunț la slujbă", spune Andrey. Acesta nu își permite să obțină un credit ipotecar la Moscova, acum dobânzile au fost majorate.

Milioane de ruși ca el încep să simtă efectul sancțiunilor economice occidentale menite să pedepsească țara pentru că a invadat Ucraina.

„Plănuiesc să găsesc clienți noi în străinătate cât mai curând posibil și să plec din Rusia cu banii pe care îi economisisem pentru prima tranșă”, spune designerul industrial în vârstă de 31 de ani.

Sancțiunile care lovesc acum Rusia sunt descrise drept război economic - au scopul de a izola țara și de a crea o recesiune profundă. Liderii occidentali speră că măsurile fără precedent vor aduce o schimbare de gândire la Kremlin.

Rușii obișnuiți se confruntă cu economiile șterse, iar viețile lor sunt perturbate.

Sancțiunile împotriva unor bănci rusești includ întreruperea acestora de la sistemele Visa și Mastercard și, în consecință, Apple Pay și Google Pay.

image

Un alt caz mediatizat de către BBC o are în vedere pe Daria, 35 de ani, manager de proiect din Moscova, a spus că asta înseamnă că nu a putut folosi metroul.

„Plătesc întotdeauna cu telefonul, dar pur și simplu nu a funcționat. Au mai fost și alți oameni cu aceeași problemă. S-a dovedit că barierele sunt operate de banca VTB care este sancționată și nu poate accepta Google Pay și Apple Pay.

„În schimb, a trebuit să cumpăr un card de metrou”, a spus aceasta pentru sursa citată. „De asemenea, nu am putut plăti într-un magazin astăzi - din același motiv”.

image

Luni, Rusia și-a dublat rata dobânzii la 20% , ca răspuns la sancțiuni, după ce rubla a scăzut la noi minime. Piața de valori rămâne închisă pe fondul temerilor unei vânzări masive de acțiuni.

Kremlinul spune că are suficiente resurse pentru a rezista sancțiunilor, dar acest lucru este discutabil.

image

În weekend, banca centrală a făcut apel la calm pe fondul temerilor de o fugă asupra băncilor, ceea ce se întâmplă atunci când prea mulți oameni încearcă să retragă bani.

Cumpărarea valutei străine îi costă pe ruși cu aproximativ 50% mai mult decât în ​​urmă cu o săptămână - dacă reușesc să pună mâna pe aceasta.

La începutul anului 2022, un dolar se tranzacționa cu aproximativ 75 de ruble și un euro cu 80. Dar războiul a contribuit la stabilirea de noi recorduri - la un moment dat, luni, un dolar costa 113 ruble și un euro, 127.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fructe pexels jpg
image png
teren agricol
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
image
actualitate.net
image
actualitate.net