Eveniment unic în istorie! Elveția renunță la neutralitate și adoptă sancțiuni anti-Putin

#Război Ucraina-Rusia

Elveția a anunțat luni că va renunța la „neutralitatea Elveției” și va adopta sancțiuni împotriva Rusiei pentru ofensiva asupra Ucrainei.

Ignazio Cassis - Președintele Elveției / Photo: Facebook
Ignazio Cassis - Președintele Elveției / Photo: Facebook

Președintele federal elvețian, Ignazio Cassis, a declarat că va renunța la angajamentul său față de „neutralitatea Elveției” în favoarea adoptării de sancțiuni împotriva Rusiei, adăugând că sancțiunile Elveției vor fi în conformitate cu cele deja adoptate de Uniunea Europeană.

Elveția renunță la neutralitatea istorică

Consiliul Federal Elvețian a decis ieri să adopte pe deplin sancțiunile UE. Este o acțiune de neegalat a Elveției, care a rămas mereu neutră înainte.”, a spus Cassis în timpul unei conferințe de presă.

„Atacul Rusiei este un atac la adresa libertății, un atac la democrație, un atac la adresa populației civile și un atac la instituțiile unei țări libere. Acest lucru nu poate fi acceptat în ceea ce privește dreptul internațional, nu poate fi acceptat politic și nu poate fi acceptat moral”, a adăugat Cassis.

Elveția va îngheța bunurile „persoanelor listate” și va aduce, de asemenea, în vigoare o interdicție de intrare pentru cei evidențiați de pachetul de sancțiuni al UE.

Vorbind după o ședință a Consiliului Federal Elvețian, Cassis a subliniat că „în aceste zile negre”, Elveția este solidară cu poporul ucrainean și speră că sancțiunile vor încuraja Kremlinul să „se răzgândească”, a raportat CNN.

Elveția își închide spațiul aerian pentru toate zborurile din Rusia, inclusiv avioanele private, cu excepția zborurilor umanitare, a zborurilor de căutare și a situațiilor de urgență.

Neutralitatea elvețiană este unul dintre principiile principale ale politicii externe a Elveției, care prevede că țara nu trebuie să fie implicată în conflicte armate sau politice între alte state. Chiar și în timpul celor mai mari războaie din istorie, Elveția și-a păstrat neutralitatea în fața crimelor comise de regimul fascist, dar asta s-a schimbat față de crimele asupra umanității conduse de Vladimir Putin.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net