Care sunt cele mai importante orașe din Ucraina care au fost bombardate de ruși

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Încă de la începutul invaziei pe 24 februarie, se pare că tactica de război Blitzkrieg nu a dat roadele pe care Vladimir Putin spera că le va vedea, acesta sperând să captureze Kievul în primele 48 de ore. Chiar și așa, armata ucraineană se menține pe poziții, dar pierde teren în unele orașe importante din țară, din cauza numărului ridicat de trupe rusești.

teritorii ocupate de rusi jpeg

Până acum, de la începutul invaziei, Rusia a bombardat mai multe orașe importante, multe dintre acestea fiind și acum apărate de către civili ce s-au înarmat cu cocktailuri Molotov și sunt dotați cu arme de asalt, instruiți pentru războiul de gherilă urban.

Totuși, în ciuda armamentului superior al Ucrainei, se pare că numărul de trupe încă câștigă războiul modern. Până acum, rușii au bombardat și au pus probleme trupelor ucrainiene.

Herson

Orașul Herson a fost ținta mai multor atacuri de la distanță a armatei Federației Ruse, fiind vizate mai multe zone rezidențiale și zone ce nu au o importanță strategică, așa cum susținea dictatorul de la Kremlin. În același timp, bocurile din Herson au căzut pradă furiei armatei ruse, iar foarte mulți civili au fost prinși sub dărâmăturile pe care artileria și atacurile aeriene au reușit să le cauzeze.

Harkiv

Unul dintre cele mai importante orașe din Ucraina, Harkiv este al doilea ca mărime, reprezentând o zonă atât cu o importanță strategică ridicată, cât și un oraș simbolic pentru țară. 

Din păcate, în ofensiva asupra acestui oraș, mai mulți civili au fost țintele crimelor de război cauzate de Federația Rusă. Ieri, un obuz a lovit o clădire administrativă, iar orașul a fost supus mai multe atacuri ce au lovit în mod explicit zonele rezidențiale folosind rachete ce au fost interzise de convențiile internaționale privind legile de război.

După ce forțele de întărire au intrat în Harkiv acestea, de fapt, au ajuns într-un oraș fantomă. Mai multe videoclipuri ce au apărut în social media au arătat imagini dezolante, unde mai multe clădiri au fost complet distruse, iar altele au fost lovite în punctele vitale, folosirea acestora fiind imposibil de utilizat.

Până acum, numărul total de civili ce au pierit în timpul bombardamentelor din Harkiv a rămas necunoscut, dar se estimează că a trecut de câteva zeci.

Odessa

Încă de la începutul invaziei, Odessa nu s-a bucurat de o poziție geografică excepțională, deoarece a fost locul în care trupele ruse s-au îndreptat în momentul în care au ieșit din Peninsula Crimeea, locație cu o importanță strategică ridicată, anexată de către Federația Rusă în 2014.

Prin amplasarea sa, și Odessa a avut o importanță simbolică pentru Vladimir Putin, fiind printre primele orașe importante din Uniunea Sovietică care au picat în momentul în care Germania și-a lansat ofensiva. 

Mariupol

Orașul Mariupol este o altă zonă cu o importanță strategică ridicată, fiind punctea de conectare cu regiunile separatiste Donețk și Lugansk, un punct de unde Federația Rusă și-a lansat ofensiva pe 24 februarie. 

Încă de la începutul invaziei, Mariupol a fost ținta mai multor atacuri militare care au vizat depozitele de armament, zonele în care se puteau pregăti ambuscade sau chiar zone în care existau avioane depozitate

harta zone sub control rusesc png

Citește șA șaptea zi de război în Ucraina. Rușii au anunțat că au capturat orașul Herson. Mesajul președintelui ucrainean

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net