Care sunt cele mai importante orașe din Ucraina care au fost bombardate de ruși

├Änc─â de la ├«nceputul invaziei pe 24 februarie, se pare c─â tactica de r─âzboi Blitzkrieg nu a dat roadele pe care Vladimir Putin spera c─â le va vedea, acesta sper├ónd s─â captureze Kievul ├«n primele 48 de ore. Chiar ╚Öi a╚Öa, armata┬áucrainean─â┬áse men╚Ťine pe pozi╚Ťii, dar pierde teren ├«n unele ora╚Öe importante din ╚Ťar─â, din cauza num─ârului ridicat de trupe ruse╚Öti.

teritorii ocupate de rusi jpeg

P├ón─â acum, de la ├«nceputul invaziei, Rusia a bombardat mai multe ora╚Öe importante, multe dintre acestea fiind ╚Öi acum ap─ârate de c─âtre civili ce s-au ├«narmat cu cocktailuri Molotov ╚Öi sunt dota╚Ťi cu arme de asalt, instrui╚Ťi pentru r─âzboiul de gheril─â urban.

Totuși, în ciuda armamentului superior al Ucrainei, se pare că numărul de trupe încă câștigă războiul modern. Până acum, rușii au bombardat și au pus probleme trupelor ucrainiene.

Herson

Ora╚Öul Herson a fost ╚Ťinta mai multor atacuri de la distan╚Ť─â a armatei Federa╚Ťiei Ruse, fiind vizate mai multe zone reziden╚Ťiale ╚Öi zone ce nu au o importan╚Ť─â strategic─â, a╚Öa cum sus╚Ťinea dictatorul de la Kremlin. ├Än acela╚Öi timp, bocurile din Herson au c─âzut prad─â furiei armatei ruse, iar foarte mul╚Ťi civili au fost prin╚Öi sub d─âr├óm─âturile pe care artileria ╚Öi atacurile aeriene au reu╚Öit s─â le cauzeze.

Harkiv

Unul dintre cele mai importante ora╚Öe din Ucraina, Harkiv este al doilea ca m─ârime, reprezent├ónd o zon─â at├ót cu o importan╚Ť─â strategic─â ridicat─â, c├ót ╚Öi un ora╚Ö simbolic pentru ╚Ťar─â.┬á

Din p─âcate, ├«n ofensiva asupra acestui ora╚Ö, mai mul╚Ťi civili au fost ╚Ťintele crimelor de r─âzboi cauzate de Federa╚Ťia Rus─â. Ieri, un obuz a lovit o cl─âdire administrativ─â, iar ora╚Öul a fost supus mai multe atacuri ce au lovit ├«n mod explicit zonele reziden╚Ťiale folosind rachete ce au fost interzise de conven╚Ťiile interna╚Ťionale privind┬álegile de r─âzboi.

Dup─â ce for╚Ťele de ├«nt─ârire au intrat ├«n Harkiv acestea, de fapt, au ajuns ├«ntr-un ora╚Ö fantom─â. Mai multe videoclipuri ce au ap─ârut ├«n social media au ar─âtat imagini dezolante, unde mai multe cl─âdiri au fost complet distruse, iar altele au fost lovite ├«n punctele vitale, folosirea acestora fiind imposibil de utilizat.

Până acum, numărul total de civili ce au pierit în timpul bombardamentelor din Harkiv a rămas necunoscut, dar se estimează că a trecut de câteva zeci.

Odessa

├Änc─â de la ├«nceputul invaziei, Odessa nu s-a bucurat de o pozi╚Ťie geografic─â excep╚Ťional─â, deoarece a fost locul ├«n care trupele ruse s-au ├«ndreptat ├«n momentul ├«n care au ie╚Öit din Peninsula Crimeea, loca╚Ťie cu o importan╚Ť─â strategic─â ridicat─â, anexat─â de c─âtre Federa╚Ťia Rus─â ├«n 2014.

Prin amplasarea sa, ╚Öi Odessa a avut o importan╚Ť─â simbolic─â pentru Vladimir Putin, fiind printre primele ora╚Öe importante din Uniunea Sovietic─â care au picat ├«n momentul ├«n care Germania ╚Öi-a lansat ofensiva.┬á

Mariupol

Ora╚Öul Mariupol este o alt─â zon─â cu o importan╚Ť─â strategic─â ridicat─â, fiind punctea de conectare cu regiunile separatiste Done╚Ťk ╚Öi Lugansk, un punct de unde Federa╚Ťia Rus─â ╚Öi-a lansat ofensiva pe 24 februarie.┬á

├Änc─â de la ├«nceputul invaziei, Mariupol a fost ╚Ťinta mai multor atacuri militare care au vizat depozitele de armament, zonele ├«n care se puteau preg─âti ambuscade sau chiar zone ├«n care existau avioane depozitate

harta zone sub control rusesc png

Cite╚Öte ╚Öi┬áA ╚Öaptea zi de r─âzboi ├«n Ucraina. Ru╚Öii au anun╚Ťat c─â au capturat ora╚Öul Herson. Mesajul pre╚Öedintelui ucrainean

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

cub bianca dragusanu png
Olivia Newton John ╚Öi John Travolta, apropia╚Ťi ╚Öi ├«n 1978, c├ónd abia ap─âruse filmul ÔÇŁGreaseÔÇŁ jpeg
image png
cub cristina rus (1) png
Alexia Eram (6) jpg
C─âlin Hagima ┼či Roxana Neme┼č sunt foarte ferici┼úi ├«mpreun─â jpeg
Tiriac
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
image
image
image
image
pexels engin akyurt 3356489 jpg
Issey Miyake
(EPA EFE) foto1 jpg
foto1 valentina si  jpg
calendar ortodox 2021 10 august sfantul mucenic lavrentie arhidiaconul mucenic la roma jpeg
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg