Curtea Interna╚Ťional─â de Justi╚Ťie a anun╚Ťat c─â Rusia e acuzat─â de genocid

Curtea Interna╚Ťional─â de Justi╚Ťie de la Haga a stabilit c├ónd vor avea loc audierile privind acuza╚Ťiile de genocid aduse de Ucraina, Rusiei. Potrivit Cur╚Ťii de la Haga, pe 7 ╚Öi 8 martie urmeaz─â s─â fie audiate toate informa╚Ťiile furnizate de Ucraina ├«n acest context.

putin jpg
Curtea Interna╚Ťional─â de Justi╚Ťie a anun╚Ťat c─â Rusia e acuzat─â de genocid Foto: Arhiv─â

Rusia a atacat Ucraina ├«n urma cu 6 zile, iar de atunci toat─â popula╚Ťia lumii este ├«ngrijorat─â de soarta ucrainienilor. Situa╚Ťia a degenerat, iar pentru a primi sus╚Ťinere din partea statelor lumii, pre╚Öedintele Ucrainei a f─âcut mai multe demersuri.

Recent, Volodimir Zelenski a adresat mai multe pl├óngeri Institu╚Ťiilor Intern╚Ťionale pentru infrac╚Ťiunile de genocid ╚Öi crime de r─âzboi ├«mpotriva lui Vladimir Putin ╚Öi a Federa╚Ťiei Ruse.┬áPre╚Öedintele ucrainean a acuzat trupele ruse╚Öti c─â au luat drept ╚Ťint─â civili, inclusiv copii, ╚Öi a cerut o anchet─â interna╚Ťional─â asupra conflictului.┬á

Curtea Interna╚Ťional─â de justi╚Ťie declar─â admisibil─â cererea lui Volodimir Zelenski

├Äntreaga popula╚Ťie se ├«ntreba dac─â aceast─â cerere va fi declarat─â admisibil─â, iar, ├«n cele din urm─â, Curtea a aprobat-o, conform Antena3.

image

Curtea Interna╚Ťional─â de justi╚Ťie declar─â admisibil─â pl├óngerea lui Volodimir Zelenski pentru genocid realizat de autorit─â╚Ťile Rusiei pe teritoriul Ucrainei.┬áCurtea Interna╚Ťional─â de Justi╚Ťie (CIJ), instan┼úa suprem─â a ONU cu sediul la Haga, a confirmat mar╚Ťi c─â ├«n 7 ╚Öi 8 martie vor avea loc audieri ├«n cazul r─âzboiul din Ucraina. ÔÇ×Solicit─âm o decizie urgent─â prin care s─â ordone Rusiei s─â ├«nceteze activitatea militar─â acum", spunea Zelenski, duminic─â.┬á

Curtea Interna╚Ťional─â de Justi╚Ťie anun╚Ť─â, printr-un comunicat transmis mar╚Ťi sear─â, c─â Rusia este acuzat─â de genocid ╚Öi ├«i cere s─â se supun─â eventualelor ordonan╚Ťe ale Cur╚Ťii.

Refugia╚Ťii fug de bombardamente

Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din┬áUcraina┬á├«n mai pu╚Ťin de o s─âpt─âm├ón─â de invazie a Rusiei, a declarat┬á├Änaltul Comisar adjunct al ONU pentru Refugia┼úi, Kelly Clements.

"677.000 de persoane au fugit din Ucraina ├«n ╚Ť─ârile vecine ├«n mai pu╚Ťin de o s─âpt─âm├ón─â. 150.000 ├«n ultimele 24 de ore", a declarat Clements ├«ntr-un tweet citat de CNN.

Mai devreme, ONU estima c─â 12 milioane de persoane din Ucraina vor avea nevoie de ajutor ╚Öi protec╚Ťie, ├«n timp ce peste 4 milioane de refugia╚Ťi ucraineni ar putea avea nevoie de protec╚Ťie ╚Öi asisten╚Ť─â ├«n ╚Ť─ârile vecine, ├«n urm─âtoarele luni.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,┬áFacebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á┬á

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg