Curtea Internațională de Justiție a anunțat că Rusia e acuzată de genocid

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a stabilit când vor avea loc audierile privind acuzațiile de genocid aduse de Ucraina, Rusiei. Potrivit Curții de la Haga, pe 7 și 8 martie urmează să fie audiate toate informațiile furnizate de Ucraina în acest context.

Curtea Internațională de Justiție a anunțat că Rusia e acuzată de genocid Foto: Arhivă
Curtea Internațională de Justiție a anunțat că Rusia e acuzată de genocid Foto: Arhivă

Rusia a atacat Ucraina în urma cu 6 zile, iar de atunci toată populația lumii este îngrijorată de soarta ucrainienilor. Situația a degenerat, iar pentru a primi susținere din partea statelor lumii, președintele Ucrainei a făcut mai multe demersuri.

Recent, Volodimir Zelenski a adresat mai multe plângeri Instituțiilor Internționale pentru infracțiunile de genocid și crime de război împotriva lui Vladimir Putin și a Federației Ruse. Președintele ucrainean a acuzat trupele rusești că au luat drept țintă civili, inclusiv copii, și a cerut o anchetă internațională asupra conflictului. 

Curtea Internațională de justiție declară admisibilă cererea lui Volodimir Zelenski

Întreaga populație se întreba dacă această cerere va fi declarată admisibilă, iar, în cele din urmă, Curtea a aprobat-o, conform Antena3.

image

Curtea Internațională de justiție declară admisibilă plângerea lui Volodimir Zelenski pentru genocid realizat de autoritățile Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Curtea Internațională de Justiție (CIJ), instanţa supremă a ONU cu sediul la Haga, a confirmat marți că în 7 și 8 martie vor avea loc audieri în cazul războiul din Ucraina. „Solicităm o decizie urgentă prin care să ordone Rusiei să înceteze activitatea militară acum", spunea Zelenski, duminică. 

Curtea Internațională de Justiție anunță, printr-un comunicat transmis marți seară, că Rusia este acuzată de genocid și îi cere să se supună eventualelor ordonanțe ale Curții.

Refugiații fug de bombardamente

Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina în mai puțin de o săptămână de invazie a Rusiei, a declarat Înaltul Comisar adjunct al ONU pentru Refugiaţi, Kelly Clements.

"677.000 de persoane au fugit din Ucraina în țările vecine în mai puțin de o săptămână. 150.000 în ultimele 24 de ore", a declarat Clements într-un tweet citat de CNN.

Mai devreme, ONU estima că 12 milioane de persoane din Ucraina vor avea nevoie de ajutor și protecție, în timp ce peste 4 milioane de refugiați ucraineni ar putea avea nevoie de protecție și asistență în țările vecine, în următoarele luni.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net