Planul de atac al lui Putin asupra Ucrainei. Republica Moldova se pare că era pe listă

#Război Ucraina-Rusia

Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a distribuit, accidental, planul Federației Ruse de a invada Ucraina în timpul unei conferințe de presă televizate.

image

În cadrul unui videoclip publicat de către Tadeusz Giczan pe Twitter, Lukașenko a prezentat Ucraina sub forma a patru segmente. Jurnalistul belarusian numind imaginea oferită de Lukașenko drept "cum trebuia să arate invazia pe hartă". Aleksandr Lukașenko este un cunoscut și puternic aliat al Federației Ruse, mulți considerând că Belarus este un stat marionetă al Rusiei.

Cum trebuia să se desfășoare invazia Ucrainei

"Le mulțumesc acestor băieți", a transmis Lukașenko, chiar dacă nu a fost clar la cine s-a referit. "Ne-au avertizat, pe bune, cu 6 ore înainte ca rachetele să fie lansate, dar noi am descoperit asta."

„Locația sistemului de rachete al Rusiei, Iskander, era localizat aici, nu?", a mai adăugat acesta.

Parlamentul Ucrainei a transmis marți că trupele bieloruse au intrat în regiunea Chernihiv, în nordul Ucrainei, la granița cu Belarus. 

Se pare că informația a fost confirmată de Vitaly Kyrylov, purtătorul de cuvânt al forțelor terestre defensive din nordul Ucrainei. 

At today's security council meeting, Lukashenko showed what looks like an actual invasion map. It shows Ukraine military facilities destroyed by missiles from Belarus, attacks directions (everything agrees except Odessa-Transnistria). Also, Ukraine is divided into 4 sectors. pic.twitter.com/ueqBIFUbyM

— Tadeusz Giczan 🇺🇦 (@TadeuszGiczan) March 1, 2022

Avansul și anunțul a venit la câteva ore după ce Lukașenko a transmis instituțiilor media faptul că trupele din Belarus nu au intrat pe teritoriul ucrainean.

Planul lui Lukașenko arată mai mult săgeți roșii ce pornesc din Belarus și Federația Rusă și țintesc adânc în teritoriul Ucrainei, cu mai multe planuri în jurul Kievului, dar și alte orașe din est, apropiate de râul Dnieler, în inima țării. 

De asemenea, din partea de sud a țării, se pare că unele săgeți țintesc chiar spre Republica Moldova, dar părerile sunt împărțite. Mulți analiști consideră că are în vedere regiunea Transnistria din Moldova, iar alții explică că planul lui Putin are în vedere anexarea Republicii Moldova, datorită istoriei pe care o are cu Rusia. Atât în timpul Imperiului Țarist, cât și în timpul Uniunii Sovietice, Republica Moldova era încorporată în cadrul acestor două imperii.

Videoclipul cu harta lui Lukașenko a fost publicat, de asemenea, și de un canal de Telegram controlat de regimul dictatorial.

Următorul videoclip dispune de subtitrare în limba engleză: 

Citește și A șaptea zi de război în Ucraina. Rușii au capturat gara și portul din Herson

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net