Discursul răsunător al lui Biden împotriva lui Vladimir Putin: «Credea că Occidentul și NATO nu vor răspunde. A calculat greșit»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Președintele Joe Biden a oferit un discurs marți seară în care și-a manifestat cu hotărâre susținerea față de Ucraina și a subliniat că SUA alături de statele Occidentului continuă să lupte împotriva politicii agresive a lui Vladimir Putin. 

Discursul răsunător al lui Biden împotriva lui Vladimir Putin
Discursul răsunător al lui Biden împotriva lui Vladimir Putin

Într-un moment crucial pentru politica globală, Biden transmis lumii că Occidentul acționează cu unitate împotriva invaziei Rusiei în Ucraina și condamnă liderul de la Kremlin pentru agresiunea sa. Biden a menționat că SUA și aliații săi au convingerea neclintită că libertatea va triumfa întotdeauna asupra tiraniei.

Adresându-se liderilor politici de la Washington, Biden a început discursul subliniind unitatea împotriva Rusiei în SUA și între aliații săi.

Ei bine, cunosc această națiune. Vom trece și acest test, pentru a proteja libertatea și corectitudinea. Vom salva democrația. Oricât de grele au fost aceste vremuri, sunt mai optimist cu privire la SUA astăzi decât am fost toată viața mea. Acum este momentul nostru în care trebuie să confruntăm și să depășim provocările prezentului. Și vom fi, ca un singur popor.", a declarat președintele Joe Biden 

Biden a subliniat că agresiunea lui Putin a făcut doar democrațiile lumii să-și consolideze decizia de a contracara regimurile dictatoriale.

În urmă cu șase zile, Vladimir Putin din Rusia a căutat să zdruncine temeliile lumii libere, crezând că o poate face să se încline în fața amenințării sale. Dar a calculat greșit. El a crezut că va da buzna în Ucraina iar lumea se va da la o parte din calea lui. În schimb, a întâlnit un zid de forță, așa cum nu și-ar i imaginat niciodată. A întâlnit poporul ucrainean", a declarat oficialul.

Președintele Joe Biden asigură Ucraina de susținerea NATO

Președintele și-a arătat aprecierea față de unitatea Occidentului în fața agresiunii Rusiei, declarând că frontul lor unit pune în dificultate Rusia și sprijină poporul Ucrainei. Biden a mai subliniat că Occidentul a luat măsuri de a limita câte se poate de mult accesul Rusiei la tehnologie, fapt ce duce la scăderea puterii economice și va slăbi armata.

"Cel mai recent atac al lui Putin asupra Ucrainei a fost premeditat și neprovocat. El a respins eforturile repetate, repetate, de diplomație. El credea că Occidentul și NATO nu vor răspunde. Putin a greșit. Eram pregătiți", a spus Biden.

Am petrecut luni de zile construind o coaliție de alte națiuni iubitoare de libertate, din Europa și America până în Asia și Africa, pentru a-l înfrunta pe Putin. Am petrecut nenumărate ore unificând aliații noștri europeni. Am împărtășit lumii în avans ceea ce știam că Putin plănuia și exact cum ar încerca să-și justifice în mod fals agresiunea. Am contracarat minciunile Rusiei cu adevăr. Și acum că a acționat, lumea liberă îl trage la răspundere", a mai adăugat șeful de stat. 

Președintele a subliniat impactul pe care îl vor avea acțiunile Rusiei asupra „oligarhilor ruși și liderilor corupți care au câștigat miliarde de dolari de pe urma acestui regim violent”.

El a mai adăugat, de asemenea, că „economia Rusiei se clatină și din cauza actțiunilor tiranice ale lui Putin”.

"Acum este ceasul, momentul nostru de responsabilitate. Testul nostru de hotărâre și conștiință, al istoriei în sine. În acest moment se formează caracterul nostru. Scopul nostru este găsit. Viitorul nostru este făurit", a spus Biden în încheiere.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net