Conflictul militar din Ucraina riscă să se extindă. Turcia și China caută soluții

#Război Ucraina-Rusia

Turcia și China au cerut intensificarea eforturilor diplomatice pentru a opri războiul din Ucraina. Oficialii celor două state sunt de părere că extinderea conflictului militar este posibilă și nu se dorește acest lucru.

recep tayyip erdogan jpeg

Președintele turc critică abordarea NATO și UE

Ministrul chinez s-a declarat extrem de preocupat de războiul din Ucraina, mai ales de pierderile civile. Ministrul Wang Wi susține Ucraina în apărarea suveranității țării.

''Ucraina este dispusă să intensifice comunicațiile cu Beijingul și așteaptă implicarea Chinei în obținerea unui armistițiu'', a declarat Ministerul chinez de Externe, potrivit Il Sole 24 Ore.

Ministrul de Externe de la Kiev susține că se bazează și pe sprijinul Chinei.

''Așteptăm mdierea părții chineze'', a afirmat ministrul Dmytro Kuleba.

Wang Yi pledează pentru respectarea țărilor

De asemenea, Wang Yi a avut discuții cu ministrul britanic de externe, cu Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externre și Politici de Securitate, dar și cu Emmanuel Bonne, consilierul pentru afaceri externe al președintelui Franței.

Ministrul chinez de externe consideră că sunt necesare garanții pentru securitatea țărilor, dar și respectarea suveranitatății.

Turcia face apel la încetarea conflictelor

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a discutat cu omologul său Serghei Soigu, motivul fiind dorința acestuia de a opri operațiunile militare din Ucraina..

În plus, președintele Turciei nu este de acord cu abordarea Uniunii Europene și a Aliantei Nord-Atlanctice. Racep Erdogan consideră că ''discută despre aceasta criză și atât''.

Joe Biden, alături de Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că a avut o nouă conversaţie cu omologul său american, Joseph Biden, despre sancţiunile impuse de Occident Rusiei şi despre asistenţa militară.

"Tocmai am avut o conversaţie cu preşedintele Statelor Unite. Am discutat despre coordonarea de către SUA a sancţiunilor antiruse şi despre asistenţa militară pentru Ucraina", a declarat Volodimir Zelenski, marţi seară, prin Twitter.

"Trebuie să oprim agresorul cât mai curând posibil. Mulţumesc pentru susţinere", a subliniat preşedintele Ucrainei.

Putin este agresorul. Putin a ales acest război. Iar acum el și țara sa vor suporta consecințele", a declarat Joe Biden, prezentând un set de măsuri care vor duce la „costuri severe pentru economia rusă, atât imediat, cât și în timp”.

Noile sancțiuni includ interzicerea exporturilor de tehnologie către Rusia, Biden precizând că această decizie va limita capacitatea Rusiei de a-și moderniza sectorul militar și aerospațial, relatează CNN.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net