Conflictul militar din Ucraina risc─â s─â se extind─â. Turcia ╚Öi China caut─â solu╚Ťii

Turcia și China au cerut intensificarea eforturilor diplomatice pentru a opri războiul din Ucraina. Oficialii celor două state sunt de părere că extinderea conflictului militar este posibilă și nu se dorește acest lucru.

recep tayyip erdogan jpeg

Președintele turc critică abordarea NATO și UE

Ministrul chinez s-a declarat extrem de preocupat de r─âzboiul din Ucraina, mai ales de pierderile civile. Ministrul Wang Wi sus╚Ťine Ucraina ├«n ap─ârarea suveranit─â╚Ťii ╚Ť─ârii.

''Ucraina este dispus─â s─â intensifice comunica╚Ťiile cu Beijingul ╚Öi a╚Öteapt─â implicarea Chinei ├«n ob╚Ťinerea unui armisti╚Ťiu'', a declarat Ministerul chinez de Externe, potrivit Il Sole 24 Ore.

Ministrul de Externe de la Kiev sus╚Ťine c─â se bazeaz─â ╚Öi pe sprijinul Chinei.

''A╚Ötept─âm mdierea p─âr╚Ťii chineze'', a afirmat ministrul Dmytro Kuleba.

Wang Yi pledeaz─â pentru respectarea ╚Ť─ârilor

De asemenea, Wang Yi a avut discu╚Ťii cu ministrul britanic de externe, cu ├Änaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externre ╚Öi Politici de Securitate, dar ╚Öi cu Emmanuel Bonne, consilierul pentru afaceri externe al pre╚Öedintelui Fran╚Ťei.

Ministrul chinez de externe consider─â c─â sunt necesare garan╚Ťii pentru securitatea ╚Ť─ârilor, dar ╚Öi respectarea suveranitat─â╚Ťii.

Turcia face apel la încetarea conflictelor

Ministrul turc al Ap─âr─ârii, Hulusi Akar, a discutat cu omologul s─âu Serghei Soigu, motivul fiind dorin╚Ťa acestuia de a opri opera╚Ťiunile militare din Ucraina..

În plus, președintele Turciei nu este de acord cu abordarea Uniunii Europene și a Aliantei Nord-Atlanctice. Racep Erdogan consideră că ''discută despre aceasta criză și atât''.

Joe Biden, al─âturi de Ucraina

Pre┼čedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anun┼úat┬ác─â a avut┬áo nou─â conversa┼úie cu omologul s─âu american, Joseph Biden, despre sanc┼úiunile impuse de Occident Rusiei ┼či despre asisten┼úa militar─â.

"Tocmai am avut o conversa┼úie cu pre┼čedintele Statelor Unite. Am discutat despre coordonarea de c─âtre SUA a sanc┼úiunilor antiruse ┼či despre asisten┼úa militar─â pentru Ucraina", a declarat Volodimir Zelenski, mar┼úi sear─â, prin Twitter.

"Trebuie s─â oprim agresorul c├ót mai cur├ónd posibil. Mul┼úumesc pentru sus┼úinere", a subliniat pre┼čedintele Ucrainei.

ÔÇ×Putin este agresorul. Putin a ales acest r─âzboi. Iar acum el ╚Öi ╚Ťara sa vor suporta consecin╚Ťele", a declarat Joe Biden, prezent├ónd un set de m─âsuri care vor duce la ÔÇ×costuri severe pentru economia rus─â, at├ót imediat, c├ót ╚Öi ├«n┬átimpÔÇŁ.

Noile sanc╚Ťiuni includ interzicerea exporturilor de tehnologie c─âtre Rusia, Biden preciz├ónd c─â aceast─â decizie va limita capacitatea Rusiei de a-╚Öi moderniza sectorul militar ╚Öi aerospa╚Ťial, relateaz─â┬áCNN.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirileÔÇéClick!┬ápeÔÇéGoogle News,ÔÇéFacebook┬á╚ÖiÔÇéInstagram!

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
FotoJet (2) jpg
image png
image
image
image
image
89611 vulcan Islanda   GettyImages 1309736200 jpg
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg