Imagini emoționante! Au fugit de război cu animalele în brațe

#Război Ucraina-Rusia

Într-unul dintre cele mai grele momente ale vieții lor, când au fost nevoiți să-și strângă rapid strictul necesar și să fugă din calea armelor pentru a-și salva viețile, ucrainenii nu au ezitat să-și pună în puținul bagaj ceva cu adevărat important – prietenul necuvântător. În genți speciale de transport, unii își cară pisica, alții cățelul, alții hamsterul. Ba chiar unii au plecat cu peștii din acvariu, puși în siguranță în mici boluri cu apă.

image

Așa au luat calea pribegiei și s-au înhămat la un drum lung, spre necunoscut. „Nu credeam că o să văd asta în decursul vieții mele. Dacă oamenii ăștia, în unul dintre cele mai groaznice scenarii ale existenței umane, nu s-au gândit o secundă să își lase animalele în urmă, niciun alt argument cretin care îmi va fi dat la o viitoare returnare a unui câine din adopție nu va sta în picioare. Absolut nimic, nici măcar războiul, nu justifică abandonul animalelor”, scrie pe pagina sa de Facebook Carla Buleanu, președinta Big Hearts Society. 

Tatiana, o fetiță de 9 ani, aflată într-un centru temporar pentru refugiați din Moldova, își ține strâns la piept cățelul. Nu s-a despărțit nicio clipă de bunul ei prieten. A declarat pentru UNICEF că e îngrijorată pentru sora ei, internată în Ucraina, și pentru fratele ei. „Vreau doar să mă întorc acasă, nu vreau să fie război”, spune fetița

Refugiații ajunși în România împreună cu animalele de companie au parte de sprijin și compasiune. Omul de afaceri Ștefan Mandachi îi cazează la hotelul său din Suceava. „Găzduim toate animalele refugiate, fără excepție. Aici găsiți apă, mâncare, adăpost”, a anunțat Mandachi. Și asociația „Ajutați-l pe Lăbuș” din Galați oferă adăpost și îngrijire animalelor ucrainenilor, în cazul în care acestea nu sunt primite în locurile unde vor fi cazați stăpânii lor.

Ucrainenii trebuie să știe că pot trece granița cu animalul de companie chiar dacă nu are certificat de vaccinare antirabică sau nu e microcipat. „Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a acordat o derogare temporară de la anumite reguli privind importul animalelor de companie din Ucraina în țară. Dacă animalul nu a fost vaccinat împotriva rabiei (sau vaccinarea este invalidă) sau animalul nu a fost identificat prin microcip/tatuaj, proprietarul animalului va completa Formularul de localizare a animalelor, astfel încât proprietarul animalului să poată îndeplini toate formalitățile și procedurile după intrarea în România”, se arată pe https://dopomoha.ro, un site cu întrebări și răspunsuri pentru ucraineni, realizat de autoritățile române. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net