Volodimir Zelenski, interviu din buncăr pentru CNN: «Nu sunt un simbol. Ucraina este un simbol»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acordat, din buncărul de unde coordonează operațiunile de apărare a țării sale, un interviu corespondentului CNN Matthew Chance. 

image

Nebărbierit, cu deja celebrul tricou kaki, cu pantaloni şi bocanci army, Volodimir Zelenski (44 de ani) îndeamnă Rusia să oprească bombardarea oraşelor ucrainene, pentru a începe negocierile în vederea unui armistiţiu.

"Nu sunt un simbol. Ucraina estre un simbol. Ucraina este inima Europei, iar acum cred că Europa vede că Ucraina este ceva special pentru această lume. De aceea, lumea nu poate pierde acest lucru special", a declarat Zelenski în cadrul interviului.

"V-ați trimis delegația să se întâlnească cu rușii pentru discuții. A ieșit ceva concret din asta? Există speranțe, în timp ce lumea urmărește eforturile diplomatice?”, a întrebat Matthew Chance, de la CNN.

"Eu am cerut, în primul rând, ca toată lumea să se oprească. Nu mai luptați, întoarceți-vă în punctul de unde a început totul, acum cinci, șase zile în urmă. Cred că sunt lucruri pe care le puteți face și că acest moment este foarte important", a răspuns liderul ucrainean.

Chiar în timpul interviului, Rusia a bombardat turnul televiziunii din Kiev, situat lângă memorialul Holocaustului. Cel puțin cinci persoane au fost ucise. Tot atunci rachetele ruseşti au lovit centrul oraşului Harkiv (în estul Ucrainei).

Volodimir Zelenski: "Naţiunea noastră va lupta până la final"

Este foarte important să se ştie că, dacă Ucraina cade, atunci toate aceste trupe (n.r. rușii) se vor afla la frontierele statelor membre NATO şi vă veţi confrunta cu aceeaşi problemă acolo”, a avertizat Zelenski.

Președintele ucrainean și-a exprimat regretul faţă de faptul că UE şi Statele Unite au ignorat  apelurile Kievului la sancţiuni ”preventive”, înainte să înceapă războiul, însă a salutat impactul pe care sancţiunile actuale îl au asupra Rusiei. Zelenski a mai declarat că aliaţii Ucrainei i-au oferit o finanţare prin care să-l susţină în timpul războiului, însă i-a îndemnat să acţioneze rapid.

Noi avem un război zilnic, aici, avem nevoie de ajutor zilnic”, a subliniat Zelenski. ”Nu este mult timp de discutat.

As #russia is poised to attack #kyiv, i spoke with #ukraine president #Zelenskyy in his bunker. Watch #cnn for more pic.twitter.com/pqFCrIgtKd

— Matthew Chance (@mchancecnn) March 1, 2022

Zelenski coordonează apărarea împotriva atacului Rusiei

Şeful statului ucrainean a rămas la Kiev, și-a motivat poporul să răspundă asaltului Rusiei, este activ pe reţele de socializare, publică înregistrări video şi asigură că nici el, nici familia sa şi nici colaboratorii săi cei mai apropiaţi nu au părăsit Capitala.

Matthew Chance a fost curios să afle ce regim zilnic are, iar Zelenski a răspuns: ”muncesc şi dorm”. Întrebat cât timp va rezista ţara sa, Zelenski a răspuns ”noi nu rezistăm, luptăm, iar naţiunea noastră va lupta până la final. Asta e casa noastră, ne apărăm pământul, casele. De dragul viitorului copiilor noştri”.

Avem ceva de apărat, ne apărăm dreptul la viaţă. Şi ce fac ei (ruşii, n. r.) aici? Ei nu ne înţeleg poporul, statul, filosofia. Ei nu ştiu nimic, au fost trimişi aici să omoare şi moară. De aceea suntem mai puternici pe pământul nostru şi vom fi mai puternici”, a mai spus el.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net