Președintele Zelenski, discurs tulburător în Parlamentul European: «Pentru unii dintre noi poate fi ultima zi»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Omul momentului, președintele ucrainean Volodimir Zelenki, s-a adresat marți plenului Parlamentului European, îmbrăcat în haine militare, printr-o videoconferință.

zelenski profimedia 0664815895 jpg

A fost un discurs emoționant, în care trimiterile la curajul militarilor și civililor ucraineni s-au amestecat cu referințele subtile la o Europă unită.

„Nu ştiu cum să vă salut, dacă e seară sau dimineaţă, fiindcă pentru unii dintre noi azi poate fi ultima zi”, a declarat liderul ucrainean, în plenul Parlamentului European, reunit în ședință extraordinară.

Volodimir Zelenski a insistat asupra faptului că ceea ce se întâmplă acum în țara lui este o tragedie, iar ucrainenii luptă pentru pământul lor, pentru libertatea şi pentru viaţa lor. „Nimeni nu ne va dezbina, pentru că suntem ucraineni”, a adăugat el.

„Astăzi dăm valoare vieţii, să fim egali. Ucrainenii sunt absolut incredibili. Suntem o Europă unită, dar plătim un preţ mare pentru asta”, a continuat Zelenski.

'Prove that you will not let us go,' Ukrainian President Volodymyr Zelensky says as he ends his address to MEPs in the European Parliament with the refrain 'Glory be to Ukraine' | Follow live updates: https://t.co/qafFJN2BNw pic.twitter.com/rGLk9qck2K

— RTÉ News (@rtenews) March 1, 2022

Zelenski: atacurile de marți ale Rusiei au ucis 16 copii

Preşedintele ucrainean a precizat că, din nefericire, Rusia a vizat copiii ucraineni. Atacurile de marţi s-au soldat cu moartea a 16 copii.

Zelenski a calificat atacurile asupra orașului Harkiv din estul Ucrainei drept terorism de stat comis de Rusia.

„Răul, înarmat cu rachete, bombe și artilerie, trebuie oprit imediat. Distrus economic. Trebuie să arătăm că omenirea este capabilă să se protejeze”, a spus Volodimir Zelenski.

Președintele a cerut Parlamentului European să demonstreze că este alături de ucraineni, să nu respingă Ucraina şi să arate că toți sunt „adevăraţi europeni”.

„Acum e o luptă pentru supravieţuire. Luptăm pentru a avea drepturi egale în Europa. Astăzi arătăm întregii lumi cine suntem. Ucraina fără Europa ar fi singură. Ne-am demonstrat tăria şi puterea, am demonstrat că suntem ca voi. Demonstraţi-ne că şi voi sunteţi ca noi! Şi viaţa, lumina vor învinge asupra întunericului.”

Zelensky a fost ovaţionat la finalul discursului, parlamentarii ridicându-se în picioare.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net