Volodimir Zelenski, mesaj de recunoștință pentru România și Klaus Iohannis

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de mulțumire poporului român și președintelui Klaus Iohannis pentru susținerea oferită în aderarea statului la Uniunea Europeană. 

Volodimir Zelenski, mesaj de recunoștință pentru România și Klaus Iohannis
Volodimir Zelenski, mesaj de recunoștință pentru România și Klaus Iohannis

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis, prin intermediul paginilor de socializare, un mesaj impresionant poporului român și lui Klaus Iohannis, în care își manifestă recunoștința pentru susținerea oferită în vederea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană.

Președintele Volodimir Zelenski a mulțumit României pentru ajutorul acordat în ceea ce privește conflictul cu Rusia și a declarat despre poporul român că e un adevărat aliat al Ucrainei. 

Sunt recunoscător României pentru contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării noastre. Îi sunt recunoscător lui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”, este mesajul postat pe Twitter de Zelenski.

I am grateful to Romania for its significant contribution to the defense capabilities of our country. I am grateful to @KlausIohannis for supporting Ukraine's membership in the European Union. We feel the political and defense support of our partners.🇷🇴🤝🇺🇦

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 28, 2022

Volodimir Zelenski face presiuni asupra Comisiei Europene pentru aderarea Ucrainei la UE în contextul războiului cu Rusia. 

Președintele Ucrainei a transmis un mesaj membrilor Comisiei, pentru a doua zi consecutiv, în care solicită recunoașterea Ucrainei ca stat membru UE, pe fundalul unei situații de criză generate de trupele invadatoare ale lui Vladimir Putin. 

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că se dorește aderarea Ucrainei la UE, însă a subliniat că acest fapt se va întâmpla în timp, dar că primii pași au fost deja făcuți. 

Ajutorul primit de refugiații ucrainieni din partea statului român

Armata lui Vladimir Putin continuă atacul în regiunile din Ucraina, iar civilii disperați se pregătesc cu coktailuri Molotiv pentru a face față invaziei trupelor armate. 

Majoritatea populației din zonele atacate au părăsit Ucraina și s-au îndreptat către granițele cu România și Polonia. 

Refugiații ucrainieni au fost bine primiți de către români, care i-au așteptat cu alimente, ceai cald și pături. 

Mai multe instituții non-guvernamentale și persoane publice din România și-au oferit sprijinul prin punerea la dispoziția sinitraților spații de cazare. Statul român a oferit ucrainienilor centre de cazare prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

Cu toate acestea, pe lângă cazare, ajutorul pe care statul român îl oferă fiecărui refugiat este de 16 lei pe zi și un sandviș. Majoritatea persoanelor care trec granița din Ucraina sunt femei cu copii, iar singura lor speranță pentru a li se asigura strictul necesar sunt ONG-urile și instituțiile private care aleg să se implice. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net