Primele imagini de la negocierile dintre Rusia și Ucraina. Mesajul președintelui Volodimir Zelenski

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

A cincea zi a războiului este ziua în care au loc primele negocieri între delegațiile țărilor implicate în conflict. Reprezentanții Ucrainei și a Rusiei au ajuns în Belarus, acolo unde poartă tratative pentru încheierea păcii și încetarea imediată a asaltului asupra Ucrainei.

Delegațiile celor două țări au ajuns la masa negocierilor, în Belarus
Delegațiile celor două țări au ajuns la masa negocierilor, în Belarus

Delegația Ucrainei include, printre alţii, pe ministrul Apărării, Oleksei Reznikov, consilierul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei, Mykhailo Podoliak, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe ale Ucrainei, Mykola Tochytsky.

Delegaţia rusă este reprezentată de ambasadorul Rusiei în Belarus Boris Gryzlov, deputatul Leonid Slutsky, viceministrul de externe Andrei Rudenko şi viceministrul apărării, Alexander Fomin. Delegaţia este condusă de Vladimir Medinskiy. 

Volodimir Zelenski a solicitat intrarea țării sale în Uniunea Europeană

Înainte de începerea negocierilor, președintele Volodimir Zelenski a trimis un nou mesaj de încurajare populației ucrainene, în care a subliniat că nu va renunța până când pacea nu va fi restabilită. 

Ministerul Afacerilor Externe de la Minsk a publicat o fotografie de la masa negocierilor
Ministerul Afacerilor Externe de la Minsk a publicat o fotografie de la masa negocierilor

"Când am candidat la prezidențiale, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un războinic. Războinicul este la locul lui. Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga. Glorie Ucrainei!", a spus Volodimir Zelenski. 

De altfel, în cursul aceleiași zile, Volodimir Zelenski a solicitat, din nou, ca țara sa să fie primită, printr-o procedură specială, în spațiul Uniunii Europene. 

  „Soldaţii noştri nu luptă doar pentru ţara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toţi copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toţi europenii şi cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”, a declarat președintele ucrainean, în cadrul unei intervenții televizate. 

Proteste masive în Moscova

Volodimir Zelenski se bucură de o creștere importantă a nivelului de apreciere din partea oamenilor din întreaga lume, conform statisticilor și părerilor experților, în timp ce imaginea lui Vladimir Putin suferă lovituri puternice.

De altfel, mii de ruși au contestat deciziile liderului de la Kremlin și au solicitat oprirea războiului. Au protesatat pe străzile din Moscova, cu riscul de a fi arestați. Jandarmii au intervenit în forță pentru a descuraja manifestanții, iar peste 4.000 de civili au fost arestați. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net