Primii oligarhi ruși care i-au întors spatele lui Putin. Se împotrivesc războiului din Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Mihail Fridman şi Oleg Deripaska sunt primii bogătași ai Rusiei care s-au manifestat vehement împotriva războiului din Ucraina. Declarațiile acestora ar putea influența mai mulți afaceriști să ia atitudine împotriva lui Putin. 

Primii oligarhi ruși care i-au întors spatele lui Putin. Se împotrivesc războiului din Ucraina
Primii oligarhi ruși care i-au întors spatele lui Putin. Se împotrivesc războiului din Ucraina

Mihail Fridman şi Oleg Deripaska sunt primii oameni de afaceri importanți ai Rusiei care s-au manifestat public împotriva politicii ostile din Ucraina a președintelui Vladimir Putin.

Cei doi antreprenoi sunt considerați printre cei mai importanți miliardari ai Rusiei, iar vocea lor poate avea un ecou puternic în ceea ce privește susținerea președintelui de către alți oligarhi. 

Mihail Fridman, 57 de ani, este de origine ucraineană și fondatorul Alfa Bank, cea mai mare bancă privată din Rusia. Afaceristul, care se abține de obicei de la declrații politice, a trimis o scrisoare deschisă angajaților săi în care susține încetarea războiului din Ucraina.

Discursul lui Mihail Fridman a fost adresat personalului uneia dintre firmele pe care le deține, LetterOne, în care a subliniat că războiul nu este niociodată o soluție. 

Oleg Deripaska, pe lista neagră din cauza legăturilor cu Putin

Oleg Deripaska este al doilea mare afacerist din Rusia care s-a pronunţat împotriva războiului din Ucraina, prin intermediul unui mesaj pe Telegram. Miliardarul a menționat că negocierile pentru pace trebuie să înceapă imediat. 

Oleg Deripaska este fondatorul cmpaniei de aluminiu rusesc Rusal, ce deţine o parte din acţiuni prin compania mamă EN+ Group, listată la bursă din Londra.

Atitudinea lui Deripaska este controversată de a-l sfida pe Putin în acest moment critic este destul de controversată având în vedere că miliardarul s-a aflat pe lista de sancţiuni a SUA din 2018 din cauza presupuselor sale legături liderul de la Kremlin.

Recent, miliardarul rus Roman Abramovici, a fost nevoit să renunțe la conducerea clubului de fotbal britanic Chelsea. Decizia a fost una surprinzătoare având în vedere că Abramovi se află la conducerea clubului de 20 de ani. Motivul real în ceea ce privește abdicare din funcția de director al clubului britanic, ar fi de fapt din cauza presupuselor legături cu regimul lui Vladimir Putin.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net