Economia rusească nu poate întreține un război. Informațiile secrete dezvăluite de Ministerul Apărării din Estonia

#Război Ucraina-Rusia

Pe fondul rezistenței din Ucraina, economia rusească și oligarhii ruși se îndoiesc de capabilitățile armatei ruse.

volodimir zelenski si vladimir putin

Fostul șef al Ministerului Apărării Naționale din Estonia a publicat pe contul său de Twitter un mesaj care are în vedere situația economică jalnică în care Rusia se află în acest moment, pe invadării forțelor ruse a Ucrainei.

Acesta a transmis că Putin și oligarhii din Rusia s-au întâlnit în buncărul lui Putin din Munții Ural. Se pare că președintele rus a crezut că invadarea Ucrainei va dura până la 4 zile, similar cu anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea din 2014. 

Economia Federației Ruse nu poate întreține un război la scară largă

Același document arată lipsa de coordonare a trupelor rusești, în care este prezentat că niciun plan nu a fost pus la punct de generalii armatei de la Kremlin. În același timp, tot mai multe videoclipuri circulă pe paginile de social media, în care tancurile rusești rămân fără benzină, fermierii fură blindatele soldaților cu tractorul, iar soldații ruși fac TikTok-uri în timp ce se parașutează pe teritoriul ucrainean.

De asemenea, documentul lui Riho Terras prezintă că armele rusești pierdute în război vor putea fi produse iarăși în următoarele zile, dar administrația de la Moscova a pierdut materia primă necesară în urma sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană. 

Alături de acestea, documentul prezintă și costul zilnic la care Putin își supune țara. 20 de miliarde de dolari reprezintă costul zilnic de întreținere a trupelor pe teritoriul ucrainean, în condițiile în care, astăzi, o criptomonedă făcută sub formă de glumă valorează mai mult decât rubla rusească. Ca notă informativă, Dogecoin valorează 0,55 de lei, iar rubla rusească se învârte în jurul sumei de 0,041 de lei, în urma sancțiunilor privind sistemul bancar internațional SWIFT.

THREAD 1/7 Intel from a Ukrainian officer about a meeting in Putin’s lair in Urals. Oligarchs convened there so no one would flee. Putin is furious, he thought that the whole war would be easy and everything would be done in 1-4 days. @EPPGroup @general_ben @edwardlucas @politico pic.twitter.com/8AoelUDWM9

— Riho Terras (@RihoTerras) February 26, 2022

Riho Terras a îndemnat civilii din spațiul NATO și ucrainean să rămână calmi, deoarece metoda de atac a rușilor are în vedere transmiterea de frică către inamici, dar economic, aceștia nu pot întreține războiul pentru mai multe zile. 

Joi, 24 februarie, Rusia a pus o altă pagină neagră în istoria ei care, și așa, era pătată de regimuri ce aveau viziuni imperialiste. Invazia Ucrainei a marcat prima confruntare militară de mare intensitate din ultimii 70 de ani de pe teritoriul Europei.

Citește și A cincea zi de război în Ucraina. Imagini prin satelit cu trupe ruseşti care se îndreaptă spre Kiev. Belarus, pregătit să atace direct Ucraina

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net