Povestea copiilor uciși de Federația Rusă în timpul războiului. Tot mai mulți civili cad pradă bombardamentelor

#Război Ucraina-Rusia

Numărul civililor uciși în timpul invaziei Ucrainei de către Rusia crește pe zi ce trece. Până duminică, comisarul ucrainean pentru drepturile omului a estimat doar numărul victimelor civile la 210, inclusiv mai mulți copii. Convenția de la Geneva prevede că atacarea civililor în timpul unui război dintre două sau mai multe țări contravine legilor de război, Vladimir Putin și armata Federației Ruse fiind răspunzători pentru crime de război.

razboi ucraina AFP 3 jpg

Printre victime, se numără și o fetiță de șapte ani, care a murit într-un atac asupra unei grădinițe, au fost victime în capitala Kiev, iar 10 membri ai comunității etnice grecești a Ucrainei au fost uciși, atunci când satele lor au fost atacate, în partea de sud a țării. 

Povestea civililor ce au căzut pradă invaziei Rusiei

Alisa Hlans a fost una dintre cele șase persoane care au murit când grădinița ei a fost lovită în a doua zi a invaziei ruse, vineri, în orășelul Okhtyrka, la o oră de mers cu mașina de granița de nord-est a Ucrainei.

Alisa mai avea trei luni și ajungea la cea de a opta aniversare. Din păcate, aceasta a fost rănită mortal, iar procurorul general Irina Venediktova a declarat că a murit, sâmbătă, la spital.

Medicii s-au luptat și pentru a salva viața unui al doilea copil rănit, a adăugat ea într-un mesaj pe rețelele de socializare, deasupra unei imagini ce avea mesajul „avem nevoie de pace!”

De asemenea, și alți copii au fost uciși în timpul invaziei Rusiei, inclusiv o fată pe nume Polina, care era în ultimul an de școală primară la Kiev. Potrivit autorităților locale din Kiev, ea și părinții ei au fost uciși împușcați de un grup de sabotaj.

Fratele și sora Polinei au fost transportați la spital. Sora ei era la terapie intensivă, iar fratele ei a fost dus la un spital separat pentru copii.

Un alt băiat a fost ucis când un bloc a fost bombardat în partea de nord-est a Ucrainei, în a doua zi de război. Explozia obuzului a declanșat incendii în mai multe apartamente din Chuhuiv, un oraș mic din afara celui de-al doilea oraș al Ucrainei, Harkiv, potrivit BBC.

Cinci membri ai aceleiași familii au murit în partea de sud a Ucrainei în prima zi de război, în timp ce trupele ruse au împins spre orașul Herson din Crimeea, pe care l-au capturat din Ucraina în urmă cu opt ani. Detaliile atacului au fost dezvăluite pentru prima dată de șeful poliției de patrulare a Ucrainei, Yevhen Jukov, care a tranmis că este vorba despre familia unui coleg de poliție.

Circumstanțele sunt neclare, dar familia ar fi încercat să scape de avansul rusesc cu două mașini când au fost atacate în apropiere de Nova Kakhovka, chiar în afara orașului Kherson.

Rusia, vinovată pentru crime de război

Până acum, mai mulți civili au fost uciși de armata Federației Ruse în timpul bombardamentelor. De asemenea, mai multe imagini au ajuns pe rețelele sociale, în care civilii sunt răpiți din mașinile lor și sunt atacați de către soldații ruși.

În cadrul videoclipului, soldații ruși pot fi identificați prin banderola de culoare, utilizată pentru identificarea trupelor pe câmpul de luptă. De asemenea, instituțiile de presă Occidentale au raportat că trupele rusești își schimbă uniforma cu cele ucrainiene, considerate, de asemenea, crime de război.

Citește și A cincea zi de război în Ucraina. Imagini prin satelit cu trupe ruseşti care se îndreaptă spre Kiev. Belarus, pregătit să atace direct Ucraina

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net