Ursula von der Leyen face anunțul: «Ucraina aparține în Uniunea Europeană»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Ursula von der Leyen a avut o reacție promptă față de războiul declanșat de Vladimir Putin și a declarat că Uniunea Europeana dorește ca Ucraina să adere ca stat membru. Declarația este un răspuns față de solicitările recente ale președintelui Zelenski către membrii Comisiei Europene. 

Ursula von der Leyen   GettyImages 1210326244 jpg

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să primească Ucraina ca stat membru, însă oficialul nu a dat și o perspectivă de timp în privința aderării. 

Afirmația Ursulei von der Leyen este un răspuns prompt față de îndemnul recent al președintelui Volodimir Zelenski către membrii Comisiei Europene, cărora le-a solicitat aderarea Ucrainei la UE. 

Reacția Comisiei Europene este cu atât mai semnificativă cu cât este precedată de gestul istoric al UE care pentru prima dată a decis să furnizeze armament unei țări aflate în război. 

Ursula von der Leyen a dezvăluit că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va fi un proces treptat, iar primii pași au în vedere integrarea pieței economice. Oficialul a mai declarat că există o cooperare strânsă între UE și Ucraina și a subliniat că organizația dorește integrarea țării ca stat membru. 

Ucraina este una dintre noi și o vrem în Uniunea Europeană. Avem un proces în ceea ce privește Ucraina, care constă în integrarea pieței ucrainene în piața unică. Avem o cooperare foarte strânsă pe rețeaua energetică, de exemplu. Sunt atât de multe teme în privința cărora colaborăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, în timp, Ucraina este una de-a noastră și dorim să adere.", a declarat Ursula von der Leyen pentru Euronews.com. 

Vladimir Putin amenință cu ofensiva nucleară

Războiul din Ucraina escaladează pe zi ce trece, iar Vladimir Putin pare determinat să inițieze un atac devastator cu arme nucleare. Întrevederea de ieri dintre diplomații ucrainieni și reprezentanții Rusiei la granița cu Belarus nu a avut niciun rezultat concret, iar forțele armate continue să invadeze teritoriile Ucrainei. 

Azi va avea loc o a doua întâlnire între oficialii celor două țări în scopul unei negocieri ce ar pune capăt războiului. 

Joe Biden a declarat că SUA nu va trimite trupe americane în Ucraina, deoarece acest gest ar putea isca un război la nivel global cu Rusia și aliații ei.

Ucraina nu este membră NATO, iar din acest motiv țara este lipsită de protecția statelor occidentale în cazul unui război. Cu toate acestea atât SUA cât și Franța, Germania sau România au trimis armament de mare calibru și echipament militar trupelor ucrainiene. 

    Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!    

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net