Ursula von der Leyen, primită la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis. A fost aprobat PNRR-ul României

Ultima actualizare:

    Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a fost primită, luni, la Palatul CotroceniFoto: Administrația prezidențială
Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a fost primită, luni, la Palatul CotroceniFoto: Administrația prezidențială

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a fost primită, luni, 27 septembrie, la Palatul Cotroceni, de către şeful statului Klaus Iohannis. Ulterior, oficialul european a avut o întrevedere şi cu premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a făcut luni o vizită oficială la Bucureşti în contextul finalizării procesului de evaluare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU.

Ursula von der Leyen a avut în decursul zilei de vizită întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. Înaintea vizitei, şefa CE a scris pe Twitter că este în drum spre România pentru a vedea cum se desfăşoară redresarea pe teren.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost depus la Comisia Europeană în data de 31 mai 2021 şi prezentat public pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene în data de 2 iunie 2021”, arată un comunicat de presă al Executivului.

Ursula von der Leyen a fost primită la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis. Ulterior, Ursula von der Leyen, Klaus Iohannis și Florin Cîțu vor vizita Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (17:45), care ar urma să beneficieze de fonduri din partea programului NextGenerationEU, şi vor susţine o conferinţă de presă comună (18:15).

„Pentru România, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci şi garanţia că investiţiile şi reformele vor fi coordonatele următorilor ani. (..) Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România şi determinat să aplice programele de reformă", a declarat vineri Florin Cîţu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net